News

Țara din Europa care face angajări masive în turism, agricultură și construcții. Zeci de mii de locuri de muncă sunt disponibile

O țară din Europa a anunțat, prin Guvernul său, că face angajări masive în turism, agricultură și construcții. Zeci de mii de posturi disponibile.
23.02.2024 | 23:40
Tara din Europa care face angajari masive in turism agricultura si constructii Zeci de mii de locuri de munca sunt disponibile
Grecia anunță că face angajări masive în turism, agricultură și construcții. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din cauza lipsei forței de muncă, o importantă țară din Europa anunță oficial că demarează o campanie masivă de angajări în sectoare precum turism, agricultură și construcții.

Grecia anunță că face angajări masive în turism, agricultură și construcții. De unde vor elenii să aduce muncitori

Conform presei din Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat că țara sa este pe cale să încheie un acord important privind migrația cu India. Acesta are ca scop atragerea de forță de muncă calificată și necalificată în sectoarele cheie ale economiei. Vorbim de agricultură, construcții și turism.

ADVERTISEMENT

Suntem optimiști că în curând vom semna un acord de mobilitate privind migrația. El va permite mai multor muncitori indieni să vină în Grecia într-o manieră organizată”, a spus liderul Executivului de la Atena în cadrul unui forum de afaceri greco-indian intitulat ”Grecia și India: perspective de viitor”, notează cei de la Ekathimerini.com.

Mitsotakis a mai spus că acordul va fi semnat în luna martie. Ulterior, acesta va trebui să treacă de votul Parlamentului. Actul prevede că lucrătorii necalificați vor putea sta în Grecia pentru o perioadă de până la cinci ani.

ADVERTISEMENT

Sunt și unele prevederi importante. După 18 luni, angajații vor fi obligați să se întoarcă în India pentru o perioadă de șase luni înainte de a reveni în Grecia. În schimb, lucrătorii calificați vor primi permise de rezidență pentru o perioadă de trei ani consecutivi.

Grecia dorește să importe muncitori din alte cinci țări

Autoritățile elene nu se rezumă doar la acest acord cu India. Sursa citată mai scrie că anunțul din această săptămână ar fi parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului grec.

ADVERTISEMENT

Acesta are ca scop atragerea a aproximativ 40.000 de lucrători din țările partenere. Vorbim de Armenia, Georgia, Republica Moldova, Filipine și Vietnam. Obiectivul final al acestor acorduri este să rezolve problema deficitului masiv de forță de muncă cu care se confruntă Grecia.

În perioade sărbătorilor de iarnă, Grecia a adoptat o lege care facilitează angajarea legală a migranților care lucrează deja în acest stat. În paralel, Guvernul elen dorește îmbunătățirea procedurilor administrative pentru a accelera procesul de emitere a permiselor de rezidență și reînnoirea acestora.

ADVERTISEMENT

În concluzie, presa elenă scrie că Grecia face pași importanți pentru a atrage și integra forța de muncă din alte țări. Prin asta se urmărește creșterea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii.

ADVERTISEMENT