News

Ţara europeană care anunţă că va păstra graniţele închise timp de un an. Preşedintele: “Bucuraţi-vă de peisajele ţării noastre”

20.04.2020 | 16:41
Tara europeana care anunta ca va pastra granitele inchise timp de un an Presedintele Bucurativa de peisajele tarii noastre
ADVERTISEMENT

Milos Zeman, președintele Cehiei, a afirmat, că granițele țării ar putea rămâne închise pentru un an și le-a recomandat cehilor care și-au plănuit vacanțe în străinătate să admire peisajele țării natale. Alți oficiali cehi au vorbit chiar  de spre doi ani în care călătoriile dinspre și înspre Cehia să fie restricționate, transmite Mediafax.

Cehia așteaptă încă un val al epidemiei

Cehia a impus primele restricții populației pe 16 martie, iar acum guvernul dă semne că este dispus să renunțe, treptat, la acestea. Astfel, micilor comercianți li s-a îngăduit să-și redeschidă prăvăliile.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, se ia în calcul posibilitatea prelungirii pe o durată mai mare a restricțiilor de călătorie peste hotare. Într-un interviu pentru postul de radio  Frekvence 1, președintele  Milos Zeman le-a spus cehilor  că în acest ar trebui  ”să  se bucure de peisajele superbe ale țării”, în condițiile în care este puțin probabil să se mai bucure de vacanțe peste hotare.

Roman Prymula, un reputat epidemiolog ceh, a afirmat că restricțiile de călătorie peste hotare ar trebui menținute pentru următorii doi ani.

ADVERTISEMENT

Ulterior,  ministrul Sănătății, Adam Vojtech, a nuanțat declarațiile lui  Prymula, precizând că ar putea fi permise călătoriile în țări din  apropiere, precum Slovacia sau Croația, decizia finală depinzând de eventuala apariție a unui  nou val al  epidemiei.

Nu știm în acest  moment dacă vom avea un al doilea sau chiar un al treilea val de coronavirus. Vom ști probabil la sfârșitul lunii mai”, a declarat Adam Vojtech.

ADVERTISEMENT

În Cehia s-au înregistrat 6.660 de cazuri de coronavirus și 181 de decese.