News

Țara europeană care este cea mai fericită din lume. Societatea de acolo nu se abate de la aceste 3 principii simple

Care este cea mai fericită țară din lumea întreagă. Secretul oamenilor este să nu se abată de la trei principii de bază
17.02.2024 | 18:45
Tara europeana care este cea mai fericita din lume Societatea de acolo nu se abate de la aceste 3 principii simple
Trei secrete ale celei mai fericite țări din lume. Cine este responsabil de împlinirea oamenilor. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Una dintre țările europene este declarată cea mai fericită țară din lume și asta pentru că oamenii de acolo nu se abat de la trei principii simple. Cercetătorii explică cum poți să fii împlinit în doar câțiva pași simpli.

Finlanda, cea mai fericită țară din lume

Oamenii de știință au explicat de-a lungul vremii că nu există o „formulă magică a fericirii” , iar acest lucru poate fi benefic. În schimb, un psiholog din Finlanda, cea mai fericită țară din lume, prezintă trei metode simple prin care oamenii pot obține o stare de împlinire.

ADVERTISEMENT

Finlanda, liderul mondial al fericirii, nu are o populație înzestrată cu o perspectivă unică asupra vieții. Frank Martela, un cercetător finlandez în domeniul psihologiei, explică că țara este mai degrabă caracterizată de absența nefericirii.

Cele trei principii ale fericirii

Acest lucru se datorează, în mare parte, a trei principii comune în societatea finlandeză care contribuie la promovarea stării de fericire, afirmă expertul:

ADVERTISEMENT
  • Un simț puternic al apartenenței la comunitate și al legăturii;
  • Realizarea unor acte bune pentru ceilalți;
  • Identificarea unui scop clar în viață.

Martela a vorbit pentru CNBC de ce aceste principii sunt atât de esențiale și cum pot fi integrate în fiecare zi a vieții pentru a spori sentimentul de împlinire și fericire.

ADVERTISEMENT

„A fi înconjurat de persoane care îți oferă sprijin și de care îți pasă te face fericit. Această conexiune umană poate exista și în condiții materiale dificile”, explică Martela.

Cum poți găsi fericirea

De asemenea, studiile mai arată că, chiar și în lipsa unui adăpost, oamenii pot găsi fericirea prin interacțiunea cu prietenii, familia și participarea la activități sociale.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește faptele bune făcute pentru ceilalți, un studiu recent realizat de Universitatea de Stat din Ohio arată că aceste acte generează o stare de satisfacție și fericire în viață pentru persoanele cu anxietate, depresie și stres.

Martela mai subliniază că în situațiile de criză, solidaritatea și schimbul de experiențe pot contribui la construirea unui simț al comunității și sprijinirea reciprocă.

Suneel Gupta de la Universitatea Harvard sugerează că prin elaborarea unei liste cu lucrurile care te fac fericit în viață și identificarea legăturilor dintre acestea poate contribui la un nivel ridicat de fericire.

Factori importanți în fericirea finlandezilor

Un alt factor important pentru moralul ridicat al finlandezilor este funcționarea eficientă a instituțiilor. Martela subliniază că, deși guvernele nu pot crea fericire, ele pot elimina multe surse de nefericire.

Finlanda oferă acces facil la servicii medicale și educaționale, iar aceste aspecte sunt o parte integrantă a vieții de zi cu zi a finlandezilor. Expertul Martela adaugă că și condițiile economice, politice și sociale stabile contribuie semnificativ la fericirea individuală, iar în lipsa acestora, niciun alt mecanism nu poate compensa deficitul de fericire.

 

ADVERTISEMENT
Tags: