Fotbal international

Țara Galilor – Iran 0-2, în Grupa B la Campionatul Mondial 2022. Gareth Bale, notă catastrofală: „A fost pasager”

Toate informaţiile despre Țara Galilor - Iran din Grupa B a turneului final CM 2022: absenţe, accidentări, cote la pariuri şi televizări.
25.11.2022 | 18:10
Tara Galilor  Iran 02 in Grupa B la Campionatul Mondial 2022 Gareth Bale nota catastrofala A fost pasager
Țara Galilor - Iran, meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală
ADVERTISEMENT
25-11-2022
16:19

Gareth Bale a primit o notă catastrofală după Țara Galilor - Iran 0-2

Gareth Bale, liderul Țării Galilor, a primit doar nota „3” după prestația din meciul cu Iran, scor 0-2. Fostul fotbalist al lui Real Madrid a fost pe gazon tot meciul, însă prestația a fost modestă, iar jurnaliștii de la Daily Mail nu au trecut cu vederea. 

Jurnaliștii englezi au criticat atât evoluția lui Gareth Bale, cât și prestația lui Aaron Ramsey, coleg cu Rareș Ilie la Nice. „A devenit jucătorul care a bifat cele mai multe apariții pentru Țara Galilor, dar a fost anonim fără nicio implicare. Galezii au așteptat de la el și Ramsey să facă ceva special. Amândoi au fost pasageri”, au scris jurnaliștii britanici. 

Notele fotbaliștilor galezi după partida cu Iran:

Linia de start: Wayne Hennessey – 4, Chris Mepham – 6, Joe Rodon – 6,  Ben Davies – 6, Connor Roberts – 5, Aaron Ramsey – 3, Ethan Ampadu – 5, Harry Wilson – 5, Necco Williams – 5, Kieffer Moore – 5, Gareth Bale – 3.

Rezervele intrare pe parcurs: Dan James – 5, Brennan Johnson – 5, Joe Allen – 3, Danny Ward – 4.

25-11-2022
13:45

Gareth Bale, resemnat după înfrângerea dramatică împotriva Iranului

Gareth Bale a mărturisit la finalul partidei cu Iran că înfrângerea venită în prelungiri cântărește mult din punct de vedere psihic. Asiaticii au înscris în minutele 90+8 și 90+11, iar Țara Galilor este cu un pas în afara Cupei Mondiale 2022. 

Totuși, liderul „dragonilor” este încrezător și speră la calificarea în optimi. În ultimul meci din faza grupelor, Țara Galilor o înfruntă pe Anglia, marți, 29 noiembrie, ora 21:00. 

„Suntem rupți în bucăți, dar trebuie să ne revenim și să facem un meci bun împotriva Angliei. Nu există altă cale.

Am luptat până în ultima secundă a acestui meci și va trebui să procedăm la fel și în ultima partidă. Suntem la pământ, dar trebuie să ne ridicăm și să privim înainte.

foarte dificil să ne mai calificăm, dar vom aștepta jocul rezultatelor”, a declarat Gareth Bale, la finalul partidei cu Iran.

Fostul fotbalist al lui Real Madrid a devenit cel mai titrat jucător din istoria naționalei Țării Galilor cu 110 apariții în tricoul „dragonilor”. Mai mult decât atât, Gareth Bale este lider și la capitolul goluri înscrie, 41. 

„Nu m-am gândit mult la acest record. La nivel personal, este un record incredibil şi o onoare să reprezint de atâtea ori echipa ţării mele. Însă cel mai important este să câştigăm meciul, ceea ce l-ar face şi mai special”, a mai spus Gareth Bale. 

25-11-2022
11:07

FINAL: Țara Galilor - Iran 0-2 (Chesmi 90+8, Rezaeian 90+11)

FINAL: După umilința 2-6 cu Anglia, naționala Iranului a avut o revenire senațională la Mondiale și a obținut o victorie istorică în fața Țării Galilor. Chiar dacă au marcat abia în prelungiri, iranienii meritaru cu prisosință cele trei puncte, pentru că au dominat aproape în totalitate meciul. Echipa lui Carlos Queiroz revine puternic în lupta pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce naționala lui Gareth Bale este eliminată din competiție în proporție de 90%.

grupa b
Clasament Grupa B

Min. 90+11: GOOOL Iran! Rezaeian fructifică elegant, din 7-8 metri, un contraatac fulger al iranienilor.

Min. 90+8: GOOOL Iran! Chesmi deschide scorul cu un șut senzațional din afara careului.

Min. 90+5: Jahanbakhsh vede cartonașul galben pentru un fault. Este al doilea la acest MOndial și va fi suspendat la meciul cu SUA.

Min. 90: De la margine se arată 9 minute de prelungire.

Min. 84: Hennessey comite un fault violent la 20 de metri de poartă, în postură de ultim apărător, dar vede numai cartonașul galben. După intervenția VAR, arbitrul Mario Alberto Escobar Toca din Guatemala revede faza pe monitor și îl elimină pe portarul galez.

Min. 73: Hennessey respinge greu în corner șutul lui Ezatolahi la colțul lung.

Min. 70: Iranienii domină cu autoritate partida, dar precipatarea din fața porții sau intervențiile lui Hennessey păstrează tabela neschimbată.

Min. 52: Trei ocazii uriașe ratate de iranieni în numai 30 de secunde!!! Azmoun pătrunde în careu pe partea dreaptă, șutează la colțul scurt din 7-8 metri, însă mingea lovește bara. Faza continuă cu iranienii în posesie, balonul ajunge la Gholizadeh, care trimite senzațional cu stângul de la 20 de metri, dar tot în bară. De aici, mingea a ricoșat la Sardar, care a reluat cu capul din 6 metri direct în brațele lui Hennessey.

bara iran
Bara lui Gholizadeh

Min. 46: A început repriza secundă.

25-11-2022
10:00

Iranienii, gol anulat cu VAR în prima repriză

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+5: S-a terminat prima repriză. Am avut parte de destule ocazii de gol, de ambele părți, iranienii arătând o altă față de meciul cu Anglia.

Min. 42: Șutul lui Harry Wilson din mijlocul careului este blocat de fundașii iranieni.

Min. 30: Bale șutează slab din afara careului, portarul iranian e atent și reține.

Min. 23: Azmoun reia cu capul pe lângă poarta galeză.

Min. 16: Gholizadeh reușește să marcheze cu latul din 7-8 metri după o pasă a lui Sardar, dar golul este anulat după consultarea VAR pentru o poziție de ofsaid.

Min. 12: Hosseini intervine senzațional la reluarea lui Moore din 6 metri și evită golul.

Min. 7: Hennessey reține fără emoții șutul lui Azmoun de la 16 metri.

Min. 3: Neco William șutează din marginea carelui, mingea se duce pe lângă poarta iraniană.

Min. 1: A început partida Țara Galilor – Iran, din etapa a doua a Grupei B.

25-11-2022
09:12

Echipele de start la Țara Galilor - Iran

Țara Galilor: Hennessey (Nottingham Forest) – Mepham (Bournemouth), Rodon (Rennes), Davies (Tottenham) – Roberts (Burnley), Ramsey (Nice) – Ampadu (Spezia), N. Williams (Nottingham Forest) – Wilson (Fulham), Bale (Los Angeles FC) – Moore (Bournemouth). Rezerve: Davies, Ward – Allen, Cabanago, Colwill, Gunter, Harris, James, Johnson, Levitt, Lockyer, Morell, Smith, Thomas, J. Williams. Selecționer: Robert Page

Iran: H. Hosseini (Esteghlal) – Rezaeian (Sepahan), Pouraliganji (Persepolis), M. Hosseini (Al-Ahli), Mohammadi (AEK Atena) – Gholizadeh (Charleroi), Noorollahi (Shabab Al-Ahli), Ezatolahi (Vejle), Hajisafi (AEK Atena) – Azmoun (Bayer Leverkusen), Taremi (FC Porto). Rezerve: Niazmand, Beiranvand, Abedzadeh – Amiri, Ansarifard, Chesmi, Ghoddos, Jahanbakhsh, Jalali, Kanaani, Karimi, Khalilzadeh, Moharrami, Torabi. Selecționer: Carlos Queiroz

Meciul Țara Galilor – Iran are loc vineri, 25 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa B la turneul final al Campionatului Mondial 2022 din Qatar. După prima rundă, galezii au un punct, în urma egalului de 1-1 cu SUA, iar Iran e pe ultimul loc, înfrângere la scor fluviu, 2-6, în fața Angliei.

Țara Galilor – Iran, primul meci din etapa a 2-a din Grupa B la Campionatul Mondial

Țara Galilor – Iran este partida care deschide etapa a 2-a din Grupa B la turneul final al CM din Qatar. Cu o victorie, galezii ar acumula patru puncte înainte de derbyul interbritanic cu Anglia din ultima rundă. Dacă pierde și acest joc, sută la sută naționala Iranului este eliminată din lupta pentru locul 2. O victorie ar face foarte interesant jocul din ultima etapă, cel cu SUA, care vrând-nevrând ar avea și un important impact politic.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Țara Galilor şi Iran

Întâlnirea Țara Galilor – Iran se dispută vineri, 25 noiembrie, de la ora 12:00, pe stadionul “Ahmad bin Ali” din orașul Al Rayyan. Este pentru prima oară la acest turneu final când o echipă națională nu se mută din locația unde a susținut prima partidă. Țara Galilor este beneficiara acestui avantaj deloc de neglijat. Galezii au jucat aici meciul cu SUA, terminat la egalitate, 1-1.

În Iran, eșecul zdrobitor din primul meci a produs foarte multă tristețe și iritare , dar cel mai mult a enervat declarația selecționerului, portughezul Carlos Queiroz, care a spus că 2-6 cu Anglia a fost un excelent antrenament pentru echipa sa. Este clar că Iran va încerca să spele rușinea și va da totul pentru a obține un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Țara Galilor – Iran se joacă vineri, 25 noiembrie, și este televizată pe programul național TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

La Al Rayyan, localitate situată la doar 20 de kilometri de capitala Doha, vineri, 25 noiembrie, vremea va fi foarte frumoasă, dar estimările încep să crească valoarea gradelor din termometre spre 30, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum la turneul final, unde maxima a ajuns la 28 de grade. Însă nu sunt probleme nici pentru fani, nici pentru jucători, existând acele tunuri de răcire pe fiecare arenă care duc temperatura la 20 de grade sau chiar mai jos.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Țara Galilor – Iran, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este de așteptat ca multe pronosticuri din partea pariorilor să aibă drept țintă naționala Țării Galilor. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Ţara Galilor şi Iran.

Absenții pentru Ţara Galilor şi Iran

Galezii nu au nici un fel de problemă de lot înaintea acestui meci atât de important cu Iran. Selecționerul Rob Page a fost extrem de dur la pauza meciului cu SUA, când echipa sa era condusă cu 1-0, lucru recunoscut de starul Gareth Bale, care a spus că muștruluiala primită a avut mare efect, echipa jucând cu totul altceva și reușind egalarea.

ADVERTISEMENT

Portughezul Carlos Queiroz se află într-o postură extrem de delicată. Pentru a spera să rămână în funcție ar trebui să reușească rezultate pozitive cu Țara Galilor și cu SUA. Altminteri, e sută la sută sigură despărțirea după turneul final, acest 2-6 cu Anglia fiind cea mai severă înfrângere a Iranului la un CM. Portarul Beiravand a terminat deja Mondialul în urma accidentării la cap suferită în meciul cu Anglia.

Cine arbitrează partida

Meciul Țara Galilor – Iran a fost încredințat unui arbitru de numai 36 de ani din Guatemala, Mario Alberto Escobar Toca, acesta având deja în CV două evenimente importante, mai ales la etatea sa, respectiv finala Gold Cup 2019, Mexic-SUA, și un an mai târziu, finala CONCACAF Champions League între Los Angeles FC și mexicanii de la Tigres.

Gareth Bale a declarat că nu concepe ca echipa sa să nu ia cele trei puncte în meciul cu Iran. El a recunoscut că își dorește de asemenea ca Anglia să aibă deja două victorii înaintea meciului direct, eșecul americanilor putând ajuta enorm pe “dragonii roșii” în tentativa de a termina pe locul 2 în grupă. Fără a o spune explecit Bale a lăsat de înțeles că ar spera ca Anglia să lase pe bancă la meciul cu ei o parte dintre jucătorii de bază, fiind deja calificată.

Cote la pariuri

Cotele nu sunt deloc disproporționate la meciul Țara Galilor – Iran. Victoria dragonilor roșii are cotă fantastică, 2,10 iar opțiunea șansă dublă 1X ajunge la 1,28. Succesul asiaticilor ajunge la 3,90, iar șansă dublă X2 este cotată la 1,75. Gol marcat Țara Galilor are 1,33, gol Iran 1,65. Total goluri over 1,5 ajunge la 1,50, semn că nu sunt prevzute multe realizări.

Un singur precedent există între cele două echipe naționale, o partidă amicală din 1978, disputată la Teheran, pe care a câștigat-o Țara Galilor cu 1-0. Meciul a avut loc cu zece ani înainte de a se naște cel mai în vârstă jucător din naționala iraniană, mijlocașul Vahid Amiri, 34 ani, de la Trabzonspor, neutilizat în prima partidă.


  • 1,80 este cota Superbet pentru “PSF 1” în Țara Galilor – Iran. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT