Life

Țara în care s-a prăbușit natalitatea. Femeile de aici nu vor să mai aibă copii. Este urgență națională

Națiunea unde femeile nu vor să aducă pe lume bebeluși. Se confruntă cu o problemă uriașă din cauza natalității scăzute.
01.03.2024 | 00:15
Tara in care sa prabusit natalitatea Femeile de aici nu vor sa mai aiba copii Este urgenta nationala
Națiunea unde femeile nu vor să aducă pe lume bebeluși. Se confruntă cu o problemă uriașă din cauza natalității scăzute. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara în care s-a prăbușit natalitatea. Femeile de aici nu vor să mai aibă copii. Este urgență națională, în ciuda faptului că au fost alocate fonduri în valoare de 270 de miliarde de dolari. Declinul demografic continuă să crească.

Națiunea unde femeile nu vor să aducă pe lume bebeluși. Se confruntă cu o problemă uriașă din cauza natalității scăzute

Națiunea unde femeile nu vor să aducă pe lume bebeluși. Se confruntă cu o problemă uriașă din cauza natalității scăzute. Datele arată că în anul 2020 veneau pe lume 0,84 copii născuţi de o singură femeie. De atunci lucrurile merg și mai rău.

ADVERTISEMENT

Numărul mediu de copii așteptați de o femeie sud-coreeană în timpul vieții sale reproductive a scăzut în 2023, cu încă 8%, la 0,72, au arătat datele de la Statistics Korea, conform The Guardian. Populația s-a redus pentru al patrulea an consecutiv.

Pentru a se menține constantă o populație este nevoie de un număr mediu de 2,1 copii. Politicienii din Coreea de Sud au încercat să ia măsuri pentru a crește populația țării, însă fără prea mare succes, chiar dacă au fost cheltuite miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În cazul în care tendința femeilor de a nu face copii continuă și în următorii ani se estimează că populația țării se va înjumătăți până în anul 2100. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care cei de la putere au luat măsuri.

De asemenea, Guvernul sud-coreean a transformat în prioritate națională inversarea scăderii ratei natalității. Mai mult decât atât, a promis la finalul anului trecut că va veni cu „măsuri extraordinare” pentru a aborda situația.

ADVERTISEMENT

De ce femeile din Coreea de Sud nu fac copii

Femeile din Coreea de Sud au dezvăluit care sunt motivele pentru care nu doresc să facă copii. În primul rând, se știe că nunta este un pas important în această țară. Căsătoria este considerată o condiție prealabilă pentru a avea copii.

Din păcate, și la acest capitol lucrurile stau prost. Numărul căsătoriilor este în scădere, oamenii fiind de părere că uniunea dintre partenerii de viață aduce o povară financiară ridicată. În al doilea rând, viitoarele mame nu se simt înțelese și apreciate.

ADVERTISEMENT

Majoritarea femeilor au declarat că nevoile lor nu au fost deloc ascultate de politicieni. De asemenea, programul de la locul de muncă nu le permite multora dintre ele să se gândească la venirea pe lume a unui copil.

Nu este exclusă nici teama de a rămâne fără serviciu după naștere. Femeile din Coreea de Sud sunt încurajate să muncească pentru a atinge perfecțiunea, dar riscă să fie date afară sau să fie respinse de la promovări după ce devin mame.

„Există o presiune implicită din partea companiilor conform căreia, atunci când avem copii, trebuie să ne părăsim locul de muncă”, a povestit o tânără care lucrează în televiziune, conform BBC.

ADVERTISEMENT
Tags: