News

Țara lovită de cel mai crunt ger. Temperaturile au ajuns până la minus 50 de grade Celsius

Țara din lume care se confruntă în aceste zile cu un ger năprasnic. În această zonă, mercurul din termometre a arătat aproape -50 de grade.
19.12.2023 | 19:32
Tara lovita de cel mai crunt ger Temperaturile au ajuns pana la minus 50 de grade Celsius
Mongolia, țara din estul Asiei lovită de un ger cumplit. Temperaturi de -50 de grade Celsius. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Care este țara din Asia lovită în aceste zile de un ger cumplit. Aici, mercurul din termometre a arătat valori imposibil de suportat de corpul uman: aproape minus 50 de grade Celsius.

Mongolia, țara din estul Asiei lovită de un ger cumplit. Temperaturi de -50 de grade Celsius

Încă de la începutul săptămânii trecute, un front rece intens a cuprins zone extinse din Mongolia, țară din estul Asiei. S-au raportat scăderi drastice de temperatură precum și viscole severe.

ADVERTISEMENT

Acest val de ger va continua să persiste în Mongolia și în următoarele zile, a anunțat marți agenția de monitorizare a vremii din această ţară, transmite site-ul Xinhua.

Cele mai scăzute valori termice nocturne s-au raportat în Zuungovi, o subdiviziune administrativă a provinciei Uvs, situată în vestul Mongoliei. Aici, mercurul din termometre a scăzut până la minus 49,4 grade Celsius. S-a întâmplat în noaptea de luni spre marţi, a precizat într-un comunicat Agenţia Naţională de Meteorologie şi Monitorizarea Mediului.

ADVERTISEMENT

Nici în restul țării asiatice situația nu este mai plăcută. Deși nu s-au raportat valori atât de scăzute, și aici temperatura a scăzut până la minus 23,5 grade Celsius în noaptea de luni spre marţi, a mai precizat agenţia.

Zăpada pune și ea probleme în țara din estul Asiei. În acest moment, aproximativ 90% din teritoriul statului mongol a fost acoperit cu zăpadă de până la 38 cm grosime.

ADVERTISEMENT

Școlile din Mongolia, închise din cauza vremii. Elevii vor face cursuri online

În următoarele zile, în Mongoli toate școlile vor trece în sistemul cursurilor online, a informat Ministerul Educației și Științei, citat de Akipress.com. ”Din cauza vremii severe de iarnă și a prevalenței mari a gripei, toți elevii vor trece la ore online timp de două săptămâni, începând de luni”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Secțiile de copii din spitalele din toată țara, în special în Ulan Bator, cea mai rece capitală a lumii, care găzduiește aproape jumătate din populația de copii a țării, sunt acum supraaglomerate din cauza creșterii semnificative a numărului de cazuri de gripă, potrivit Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Clima Mongoliei este una cu puternice influențe continentale. O temperatură de -25 de grade Celsius este normală în timpul iernii în Mongolia, unde sezonul de vârf de gripă se desfășoară din decembrie până în februarie.

ADVERTISEMENT