Fotbal intern

Țările care dau marcatorii din turul Ligii 1! Borja Valle și ceilalți spanioli au făcut spectacol

26.12.2020 | 20:00
Tarile care dau marcatorii din turul Ligii 1 Borja Valle si ceilalti spanioli au facut spectacol
ADVERTISEMENT

Nu toți spaniolii au avut o influență nefastă în acest sezon al Ligii 1. Dacă Pablo Cortacero adus-o pe Dinamo pe marginea prăpastiei, iar Ruben de la Barrera a eșuat la Viitorul, fotbaliștii iberici au făcut show.

Cel mai bun marcator din Liga 1 nu este un străin, însă în top 10-ul golgheterilor și-au făcut loc destui fotbaliști veniți de peste hotare. Cea mai ofertantă țară, din acest punct de vedere, a fost Spania.

ADVERTISEMENT

FCSB, liderul Ligii 1, nu are niciun marcator de origine străină! De asemenea, roș-albaștrii dau și golgheterul campionatului, în persoana lui Dennis Man, cel despre care FANATIK a dezvăluit cum a ratat un transfer în Rusia.

Țările care dau marcatorii din turul campionatului. Spaniolii au făcut senzație

Veniți în România la Hermannstadt, Viitorul Constanța și Dinamo, spaniolii promiteau să aducă spectacolul iberic pe plaiurile mioritice. Nu totul a ieșit conform planului, iar unele adiții au fost mai degrabă de lepădat, așa cum este cazul conducătorilor de la Dinamo. În schimb, Ruben Albes a avut un start excelent ca antrenor al lui Hermannstadt, în vreme ce unii fotbaliști spanioli au oferit o mulțime de goluri și de momente spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Nu este de mirare că Spania ocupă locul 1 în clasamentul țărilor care dau cei mai mulți marcatori de origine străină în actuala ediție a Ligii 1. Cei 16 reprezentanți ai țării iberice au reușit să ofere 13 goluri în meciurile disputate în sezonul de toamnă, iar „golgheterul” lor este Borja Valle. Deja plecat de la Dinamo, Valle a înscris de cinci ori pentru „câini”, în nouă apariții. Următorul goleador spaniol este David Mayoral, de la Hermannstadt, cu trei reușite. Au mai înscris Juan Camara, de la Dinamo, și Jefte Bentcor, de la FC Voluntari, câte două goluri, în vreme ce Ion Gaztanaga, de la Viitorul, a marcat și el o dată.

Următorii „contribuabili” la zestrea de reușite ale străinilor din Liga 1 sunt italienii, conduși de Nicolae Dumitru Cardoso, de la Gaz Metan Mediaș. Acesta a marcat șase dintre cele zece goluri reușite de cei șase italieni din Liga 1. Mattia Montini a marcat și el de două ori pentru Astra Giurgiu, în vreme ce Roberto Romeo de la Gaz Metan Mediaș a înscris o dată. Au mai marcat în Liga 1 jucători veniți din Franța, Olanda, Bosnia-Herțegovina sau Brazilia. Iată cum arată top 10.

ADVERTISEMENT
  1. Spania – 16 jucători, 13 goluri
  2. Italia – 6 jucători, 10 goluri
  3. Franța – 8 jucători, 9 goluri
  4. Olanda – 6 jucători, 9 goluri
  5. Bosnia-Herțegovina – 4 jucători, 8 goluri
  6. Croația – 12 jucători, 7 goluri
  7. Brazilia – 9 jucători, 7 goluri
  8. Elveția – 3 jucători, 7 goluri
  9. Slovacia – 5 jucători, 6 goluri
  10. Republica Moldova – 6 jucători, 5 goluri

În ciuda dominației spaniole din punct de vedere al totalului golurilor marcate, cel mai bun marcator străin din Liga 1 este un francez de la FC Botoșani. Hamidou Keya a înscris 9 goluri și a oferit și două pase decisive. Altfel spus, el este singurul fotbalist francez care a marcat în Liga 1, dintre cei opt care evoluează pe prima scenă. Alți oameni de atac, precum Omrani, Dussaut sau Ongenda nu s-au lipit deloc la gol.

ADVERTISEMENT

Liderul nu are niciun marcator străin! FCSB se bazează aproape exclusiv pe români

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie gândindu-se la sumele pe care le-ar putea obține de pe urma „perlelor” Dennis Man, Florinel Coman sau Octavian Popescu. Însă nu doar tinerii transferabili reprezintă o sursă de bucurie pentru patronul FCSB-ului, ci și faptul că visul său de a avea o echipa bazată aproape exclusiv pe români s-a îndeplinit. Roș-albaștrii nu au câștigat titlul din 2015, iar prezența unor străini precum Harlem Gnohere, William de Amorim sau Junior Morais nu a ajutat prea mult echipa. În schimb în acest sezon, FCSB se bazează doar pe români și este lider.

Singurul străin din lotul roș-albaștrilor este grecul Aristidis Soiledis, care oricum nu reprezintă decât o variantă de avarie pentru banda stângă a apărării lui Toni Petrea. Din punct de vedere ofensiv, în ediția 2020-2021, FCSB nu a utilizat niciun străin în atac! Absolut toate golurile înscrise de roș-albaștri au venit din piciorul sau capul românilor. Accidentat pentru multă vreme, Florinel Coman a marcat doar de două ori, iar în top 3 cei mai buni marcatori de la FCSB și-a făcut loc și o surpriză.

Cele mai multe goluri înscrise de lider au fost reușite de către Dennis Man. Atacantul adus în 2016 de la UTA Arad a înscris de 15 ori și este și golgheterul Ligii 1. Florin Tănase, căpitanul echipei, a marcat și el 10 goluri, iar al treilea marcator al echipei este fundașul Iulian Cristea. Acesta a marcat de patru ori, la fel ca Darius Olaru. Au mai înscris Olimpiu Moruțan (3 goluri), Florinel Coman, Sergiu Buș (câte 2 goluri) și Alexandru Buziuc, Ionuț Vînă, Andrei Istrate și Adrian Petre (câte 1 gol).

  • 15 goluri în 16 meciuri a înscris Dennis Man pentru FCSB în actuala ediție a Ligii 1
  • Doar trei străini au fost în lotul roș-albaștrilor în acest sezon, dintre care doi nu au jucat în Liga 1
  • Cei doi sunt Goran Karanovic și David Caiado, aduși de la Hermannstadt doar pentru meciul cu Slovan, din Europa League
ADVERTISEMENT