Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Târnovanu, atenționat după FCSB – CFR Cluj 1-0: “Are o problemă”

FCSB are șase victorii în primele șase meciuri ale anului, fiind unul dintre cele mai bune starturi de sezon ale echipei. Târnovanu a luat patru goluri în primele șase partide, în care colegii săi au marcat de 12 ori.
08.08.2023 | 10:15
Tarnovanu atentionat dupa FCSB  CFR Cluj 10 Are o problema
Sorin Cîrțu a găsit marea problemă a lui Ștefan Târnovanu. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB s-a întors în Ghencea cu o victorie, 1-0 cu CFR Cluj. Unicul gol al meciului a fost marcat de Andrea Compagno, atacantul italian care a transformat o lovitură de la 11 metri obținută tot de el. La poarta opusă, CFR Cluj a avut câteva acțiuni periculoase, dar au tras pe poarta lui Târnovanu de doar două ori.

Marea problemă a lui Târnovanu, identificată

Ștefan Târnovanu este, la 23 de ani, titular constant la FCSB. El a fost pe teren la toate cele șase meciuri jucate la FCSB în acest sezon, deși a absentat la partidele amicale cu PAOK și Anderlecht. Ultima oară când nu a fost pe teren la un meci oficial al FCSB-ului a fost la disputa cu FC Botoșani, din decembrie, anul trecut.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în ciuda calității sale, are uneori momente în care greșește grav. Spre exemplu, anul trecut, la meciul dintre Farul și FCSB care a decis câștigătoarea campionatului, a gafat la unul dintre golurile dobrogenilor.

Anul acesta, deși a avut multe intervenții bune, a avut și câteva gafe, atât la naționala de tineret, cât și la echipa de club. Spre exemplu, la meciul cu Dinamo, acesta a respins greșit iar ”Câinii” au înscris.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîrțu, fostul președinte de la Universitatea Craiova i-a analizat prestația acestuia, spunând că are probleme atunci când trebuie să facă plonjon în partea dreaptă. Aici fiind greșeli care se repetă.

Eu zic că are o problemă. În special pe plonjon, în dreapta jos. Așa s-a întâmplat la Campionatul European, cu Ucraina, așa s-a întâmplat cu Dinamo. Sunt aceleași faze: plonjon în dreapta și respingeri în față foarte proaste. În rest este un portar talentat, mie îmi place așa”, a spus Sorin Cîrțu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a ajuns la FCSB în vara anului 2020, când a fost adus de la Poli Iași, după ce fusese cumpărat de vicecampioană cu șase luni înainte. El este titular la FCSB din iarna anului 2022, după ce a profitat de mai multe gafe a lui Andrei Vlad și a devenit numărul 1 la FCSB.

A adunat un total de 70 de meciuri jucate la FCSB, primind 87 de goluri și reușind 22 de partide fără gol primit. În noiembrie anul trecut și-a făcut debutul la echipa națională.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA, cu HORIA IVANOVICI, poate fi urmărită live pe FANATIK.RO luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 17:00.

Sorin Cîrțu despre Ștefan Târnovanu

ADVERTISEMENT