Fotbal international

Tatăl lui Erling Haaland atacă autorităţile din Norvegia: “Este ruşinos”

14.11.2020 | 21:00
Tatal lui Erling Haaland ataca autoritatile din Norvegia Este rusinos
ADVERTISEMENT

Tatăl lui Erling Haaland a lansat un atac dur la adresa autorităților din Norvegia, după ce acestea au amânat călătoria echipei naționale către București. “Alfie” Haaland crede că acest lucru nu trebuia să se întâmple.

Scandinavii trebuiau să aterizeze sâmbătă la București, însă avionul acestora nu a mai decolat, deși oficialii sunt conștienți de consecințe.

ADVERTISEMENT

Federația Norvegiană așteaptă o decizie definitivă după recomandarea Ministerului Sănătății și a amânat decolarea zborului spre București.

Tatăl lui Erling Haaland atacă autoritățile din Norvegia

Fostul jucător al lui Leeds și Manchester City, a declarat că naționala Norvegiei a suferit o mare nedreptate: “Este o situație incredibil de nedreaptă pentru naționala Norvegiei. Este o abordare greșită din partea Ministerului Sănătății care pune Federația într-o postură imposibilă.

ADVERTISEMENT

Este rușinos pentru fotbal. Jucătorii norvegieni pot să călătorească spre țările unde locuiesc cu zboruri comerciale, dar nu pot să ia un avion privat până în România.”, a declarat “Alfie” Haaland pentru Nettavissen.

Federația de Fotbal din Norvegia a anunțat că amână călătoria echipei naționale către București după ce Omar Elabdellaoui de la Galatasaray a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a fost diagnosticat vineri și, în concordanță cu legile Norvegiei, carantina trebuie să dureze o perioadă de 10 zile.

ADVERTISEMENT

“Alfie” Haaland: “Cred că UEFA consideră asta o exagerare”

“Cred că UEFA consideră că asta este o exagerare. UEFA are un protocol pe care îl urmează și infecția a fost găsită și la jucători din alte țări. Am văzut meciuri care au fost amânate în Norvegia doar din pricina unor suspiciuni legate de infecție.

Noi practicăm alte reguli care fac regulamentul aproape imposibil de implementat. “, a mai declarat tatăl lui Erling Haaland pentru aceeași publicație. Întreg lotul Norvegiei, cu excepția lui Elabdellaoui, a fost testat negativ pentru COVID-19, astfel  în regulamentul UEFA nu se regăsesc prevederi care să îi împiedice pe norvegieni să decoleze spre România.

ADVERTISEMENT

Oficialii Federaţiei Norvegiene de Fotbal poartă discuţii cu autorităţile norvegiene pentru a rezolva situaţia. Este posibil ca naţionala lui Lars Lagerback să decoleze duminică spre România şi să obţină o derogare de la UEFA pentru amânarea meciului cu 24 de ore.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,30 este cota pentru ”peste 1,5 goluri marcate” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT