Sport

Tatăl lui Valentin Mihăilă, agonie și extaz după Elveția – România 2-2: „Își dorea foarte mult să joace la un Campionat European”. Exclusiv

Valentin Mihăilă a fost eroul „tricolorilor” în Elveția - România, scor 2-2. Tatăl internaționalului român a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre starea fiului său.
20.06.2023 | 13:15
Tatal lui Valentin Mihaila agonie si extaz dupa Elvetia  Romania 22 Isi dorea foarte mult sa joace la un Campionat European Exclusiv
Tatăl lui Valentin Mihăilă, agonie și extaz după Elveția - România 2-2: „Își dorea foarte mult să joace la un Campionat European”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România rămâne neînvinsă în preliminariile Euro 2024, după un rezultat de egalitate dramatic obținut în Elveția, scor 2-2. Valentin Mihăilă a înscris ambele goluri ale „tricolorilor”, iar tatăl internaționalului român a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că fotbalistul Parmei poate rata Campionatul European U21.

Tatăl lui Valentin Mihăilă, agonie și extaz după Elveția – România 2-2: „Ne pare rău că nu poate ajuta echipa de tineret. Își dorea foarte mult să joace la un Campionat European”

Valentin Mihăilă a revenit la echipa națională pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția după o perioadă de absență la echipa națională din cauza accidentărilor. Fotbalistul celor de la Parma și-a făcut datoria sub „tricolor” și a înscris golurile care i-au adus României un punct nesperat la Lucerna.

ADVERTISEMENT

Marian Mihăilă s-a bucurat de reușitele atacantului din Serie B, însă mărturisește că este îngrijorat de starea de sănătate a fotbalistului. Atacantul de la Parma s-a accidentat pe sfârșitul partidei, iar tatăl internaționalului român a declarat în exclusivitate că fiul său poate rata Euro 2023.

„Ce pot să spun, doar să mă bucur pentru reușitele lui când nimeni nu mai credea în revenirea asta. Bravo lui și să o țină tot așa, păcat de accidentarea pe care a suferit-o. Nouă și lui îi pare rău că nu poate să ajute echipa de tineret, își dorea foarte mult să joace la un Campionat European”, a declarat Marian Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Valentin Mihăilă a declarat că fostul fotbalist al Universității Craiova se aștepta la o misiune dificilă în Elveția, însă acesta a sperat că fiul său va marca în tricoul naționalei. Acesta s-a bucurat că internaționalul român a înscris ambele goluri cu piciorul stâng.

„De când s-a apucat de fotbal dorința lui a fost să dea tot ce poate și să joace bine, nu neapărat să și marcheze, indiferent din ce postură intră, titular sau rezervă. Vrea să ajute echipă, să joace și ăsta este și va rămâne atuul lui. 

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu el înainte de meci, știau toți la ce se așteaptă. Elveția este o echipă care în ultimii ani au demonstrat că este o forță în Europa calificându-se la majoritatea turnelor finale. Au avut un meci greu și au suferit, dar Dumnezeu a fost de partea noastră.

Tot timpul mă gândesc că o să dea goluri, trebuie să gândească pozitiv indiferent dacă este titular sau intră din postura de rezervă. Ăsta este rolul lui, viteza este atuul lui. Aseară din două faze a reușit să înscrie, mă bucur că ambele goluri au fost cu piciorul stâng”, a spus tatăl fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Cum a trăit tatăl lui Valentin Mihăilă partida Elveția – România 2-2: „Așteptam finalul jocului, credeam că totul s-a terminat”

Elveția a dominat categoric selecționata lui Edi Iordănescu până în 89, iar tatăl lui Valentin Mihăilă a mărturisit pentru FANATIK că nu se aștepta la întoarcere de scor pe finalul partidei. Acesta a declarat că atacantul a resimțit o durere musculară în momentul celui de-al doilea gol marcat.

„Să fiu sincer așteptam finalul jocului, credeam că totul s-a terminat după accea a fost o bucurie de nedescris. Nu am vorbit cu el, doar prin mesaje și singurul lucru care m-a interesat a fost starea lui de sănătate. A spus că a simțit ceva muscular când a dat golul doi, atunci a simțit o durere la mușchi.

Nu știm despre ce este vorba până nu face investigații. Potențial a avut de când a debutat la Craiova, de asta a și plecat mai departe. Să dea Dumnezeu să fie sănătos, pe restul le rezolvă el. Își dorește să scape de accidentări și să joace fotbal, dar nu știu cum putem să le scoatem”, a declarat Marian Mihăilă.

Valentin Mihăilă a răbufnit după egalul cu Elveția: „Majoritatea oamenilor din România nu prea au încredere”

Valentin Mihăilă a „explodat” după ce a adus un punct nesperat României cu Elveția, fiind eroul „tricolorilor”. Internaționalul român s-a arătat deranjat de criticile destinate jucătorilor echipei naționale și așteaptă mai multă susținere la viitoarele partide.

„Am avut încredere în noi, cu toate că majoritatea oamenilor din România nu prea au încredere. Zic că suntem slabi, că e o naţională mică. În prima repriză am jucat destul de slab, dar cu toţii ştiu că Elveţia e o forţă a Europei.

A doua repriză am prins încredere. Probabil că a doua repriză s-au mai relaxat puţin şi am prins noi aripi. Vreau să fac aşa…să dau un semn, pentru că suntem o echipă mică, cum spun toţi, dar aveţi încredere în noi, pentru că alţii nu aveţi! Dacă aveţi alţii, de ce nu chemaţi alţii?”, a spus Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT