News

Tatăl șoferului drogat din 2 Mai, scandal cu moștenitorii lui Vasile Turcu. A cerut o bucată din curtea vilei în care s-a sinucis milionarul

Tatăl șoferului care a consumat droguri și a intrat în plin într-un grup de tineri, în stațiunea 2 Mai, a fost în conflict cu moștenitorii milionarului Vasile Turcu.
23.08.2023 | 10:58
Tatăl șoferului care a produs accidentul mortal din 2 Mai, a cumpărat un teren lângă vila fostului acționar de la Dinamo. Vasile Turcu / Colaj foto: fanatik / Surse foto: Hepta / Viața Dobrogei / Google Maps
ADVERTISEMENT

Tatăl lui Vasile Pascu, tânărul drogat care a lovit mortal două persoane în stațiunea 2 Mai, s-a judecat cu văduva și băieții fostului acționar de la Dinamo, Vasile Turcu, decedat în anul 2017. Mihail Pascu a cumpărat un teren care se suprapunea parțial peste curtea fostului milionar.

Tatăl șoferului drogat, scandal cu familia lui Vasile Turcu pe 95 mp de teren

În anul 2015, Mihail Pascu a devenit vecin cu Vasile Turcu, la vila pe care acesta o deținea pe strada Nicolae Caramfil, în zona Aviației, din Capitală. Tatăl șoferului drogat de la 2 Mai a participat la o licitație, ca urmare a unei executări silite, pentru o suprafață de 1.790 mp, cu ieșire la străzile Nicolae Caramfil și Ardeziei, adică exact în spatele vilei în care Vasile Turcu și-a luat viața doi ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia întocmirii documentației tehnice de desființare a construcțiilor situate pe proprietate și cu ocazia actualizării cărții funciare, Pascu Sr. a constatat că există o diferență de 95 mp de teren între suprafața din acte și cea efectiv stăpânită. Cu alte cuvinte, expertiza arăta că Vasile Turcu ”a mutat” gardul proprietății sale, pe terenul lui Pascu.

Cu toate astea, bărbatul nu a făcut nimic până la moartea milionarului, iar în 2018 a depus documentația tehnică pentru ridicarea unui imobil cu funcțiune mixtă cu 7 niveluri (din care două subterane), pe respectivul teren. Planul cuprindea ridicarea a trei imobile, pe terenul respectiv.

ADVERTISEMENT

Bărbatul spune că a încercat o ”soluție amiabilă”, dar nu a avut rezultat

În același an, Mihail Pascu i-a dat în judecată pe Marius și Adrian Turcu, precum și pe mama acestora, Elena, solicitând ”obligarea pârâților să lase în deplină proprietate și liberă folosință suprafața de 95 mp, ocupată fără drept din terenul său”.

El le-a cerut judecătorilor să stabilească o nouă linie de hotar între cele două proprietăți. În cerere, reclamantul a arătat că ”a încercat o modalitate de soluționare amiabilă a litigiului, dar acesta a rămas fără rezultat”. El a mai explicat că un metru pătrat de teren, în zona respectivă, este evaluat la peste 560 de euro, așa că prejudiciul său este de aproximativ 50.000 de euro (250.000 de lei).

ADVERTISEMENT

Dosarul s-a judecat la Tribunalul București, iar dezbaterile au durat mai bine de trei ani. La mijlocul anului 2021, familia lui Vasile Turcu a depus la înscrisuri la dosar, care atestă că a vândut cele două proprietăți care se învecinau cu terenul lui Pascu.

În aceste condiții, tatăl șoferului de la 2 Mai nu a avut altă variantă decât să renunțe la procesul civil pe care-l avea cu moștenitorului fostului acționar de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Casa în care a murit Vasile Turcu, vândută și demolată

Până în acest moment, pe porțiunea de teren deținută de tatăl lui Vlad Pascu nu s-au început construcțiile, în schimb, vila în care Vasile Turcu și-a găsit sfârșitul, a fost demolată la sfârșitul lunii iulie.

Mihail Pascu, tatăl șoferului care a ucis două persoane, în urma unui accident petrecut în localitatea 2 Mai, a reușit să facă milioane de euro din afaceri imobiliare în zona de nord a Capitalei, în special în Cartierul Francez și Parcul Herăstrău.

Monica Tatoiu a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, că a avut probleme cu tatăl șoferului, tot din cauza unor proprietăți.

Monica Tatoiu, despre tatăl lui Vlad Pascu: ”Acest om ne amenința”

„Îl știu de când era mic, avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului. Voiam să salvăm un parc, niște copaci, niște păsări.

Am avut trei sau patru ani procese cu el. Soțul meu s-a îmbolnăvit grav atunci. Până la urmă l-a dovedit, dar atenție! Acest om, tatăl acestui copil… copilul nu are nicio vină. Tatăl acestui copil a încheiat o afacere de 17 milioane de euro cu bani cash în fața unui notar care ulterior în 2017 a fost trimis în judecată și condamnat.

Am trimis documente la spălarea banilor și nimeni nu s-a deranjat. Nu ne punem întrebări că acești părinți au niște relații care îl vor salva pe acest copil de pușcărie? Și nu-i interesează de cei doi copii morți? Trăim într-o țară înfiorătoare. Acești oameni au ucis doi copii prin copilul lor și și-au ucis și copilul”, a povestit Monica Tatoiu la România TV.

Pe data de 19 august, Vlad Pascu a urcat la volan după ce a consumat mai multe droguri periculoase, și a intrat în plin într-un grup de 8 tineri, care se deplasau între stațiunile 2 Mai și Vama Veche. În urma impactului violent, două persoane și-au pierdut viața iar alte trei au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT