Sport

Tătărușanu, „noul erou” al lui AC Milan în opinia presei italiene. A fost omul meciului în Derby della Madonnina

După ce a apărat un penalty în confruntarea cu Inter, încheiată 1-1, fostul portar al naționalei Ciprian Tătărușanu e noul erou pentru fanii lui AC Milan. Presa italiană l-a declarat omul meciului.
08.11.2021 | 11:28
Tatarusanu noul erou al lui AC Milan in opinia presei italiene A fost omul meciului in Derby della Madonnina
ADVERTISEMENT

AC Milan a remizat, 1-1, în Derby della Madonnina, cu Inter. A ajuns la 32 de puncte și este neînvinsă după 12 etape, perioadă în care a înregistrat 10 succese. Lucru pe care nu l-a mai izbutit decât Napoli. Care este lider în Serie A grație golaverajului.

Omul numărul unu al partidei a fost Ciprian Tătărușanu, care este noul erou al fanilor. Acesta a fost învins de Hakan Calhanoglu, din penalty, în minutul 11. Dar, după autogolul lui Stefan de Vrij, prin care s-a restabilit egalitate, a reușit să pareze o altă lovitură de pedeapsă, executată de Lautaro Martinez în minutul 27.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea meci la rând în care românul este determinant pentru echipa sa. La mijlocul săptămânii, trecute fusese declarat cel mai bun jucător al lui AC Milan în confruntarea cu FC Porto din UEFA Champions League.

Cele mai bune note pentru Ciprian Tătărușanu, noul erou al Milanului

”A simțit, a crezut, a intervenit! Nu se aștepta să joace un asemenea derby. Penalty-ul salvat l-a făcut eroul serii”, au scris italienii de la La Repubblica. Care i-au oferit lui Tătărușanu nota 7, cea mai mare primită de vreun jucător în acest meci. Onoare împărțită cu Calhanoglu, jucătorul plecat chiar de la AC Milan, și care l-a învins pe Tătă din penalty.

ADVERTISEMENT

Tot 7 și tot cea mai bună notă a primit românul și de la Gazzetta dello Sport. În timp ce 90min.com l-a notat cu 8. Și a scris că a avut o paradă sublimă, ”poate una dintre cele mai spectaculoase pe care le poți vedea”.

”De la punctul slab, la omul-derbyului: acum, cu Tata, Milan este pe mâini bune”

Acesta este titlul care însoțește în Gazzetta dello Sport materialul dedicat lui Ciprian Tătărușanu. Și în care primul lucru semnalat este acela că momentul din minutul 27 a certificat faptul că absența titularului Maignan nu s-a simțit.

ADVERTISEMENT

”Mike, se știe, e un specialist în apărarea de penaltyuri. Și lipsea tocmai o astfel de probă pentru a certifica eficacitatea celui care l-a înlocuit. Iar faptul că a făcut-o chiar într-un derby, este aur curat”, scrie Marco Passotto.

”Noul erou”, este numit, ulterior, în același material, portarul român. Și este dat ca exemplu pentru jucătorii care știu să aștepte să li se ofere o șansă pentru a profita deplin de ea.

ADVERTISEMENT

”Tătarușanu s-a trezit aruncat pe teren la mijlocul lunii octombrie împotriva Veronei, după ce colegul său a fost operat la încheietură. Nu era doar o soluție de avarie, pentru că, la 35 de ani, un jucător care are peste 400 de jocuri în spate și zece ani de națională nu poate să fie așa.

Dar rămâne, logic și fatal, acea patină de rugină de care trebuie să scapi. Pentru că te poți antrena la maxim, dar atunci când intervine atmosfera meciului și intensitatea pe care le implică lupta pentru cele trei puncte, lucrurile se schimbă inevitabil.

Fanii erau îngrijorați pentru că mai aveau încă în ochi gafa lui de la Trieste, împotriva lui Panathinaikos. Un simplu amical, din august, dar marcat de un cadou făcut adversarilor. Era însă doar un amical. Acum a fost altceva. Iar parada – artistică, sigură, prețioasă – certifică faptul că Diavolii stau pe mâini bune”, conchide Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT