Sport

Tatiana Gallova, prima femeie antrenor în Liga Națională de Baschet Masculin

Sfârșitul săptămânii trecute a consemnat o premieră în Liga Națională de Baschet Masculin a României. Tatiana Gallova a fost, temporar, antrenor principal la Athletic Neptun Constanța.
16.11.2021 | 00:11
Tatiana Gallova prima femeie antrenor in Liga Nationala de Baschet Masculin
ADVERTISEMENT

Tatiana Gallova a devenit, fie și temporar, prima femeie antrenor principal în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), anunță baschet.ro.

Oficialul echipei Athletic Neptun Constanța și-a condus echipa în ultimele 12 minute ale întâlnirii cu SCM Timișoara. Acest lucru a fost posibil după ce principalul oaspeților, Alexandru Olteanu, a primit un fault descalificator.

ADVERTISEMENT

Conduși de pe margine de Tatiana Gallova, dobrogenii au fost aproape de victorie

Antrenorul echipei Athletic Neptun Constanța a primit fault descalificator la scorul de 51-44 pentru SCM Timișoara. A fost momentul în care și-a intrat în rol secundul dobrogenilor, Tatiana Gallova.

Sub comanda acestei, baschetbaliștii de la malul mării au reintrat spectaculos în meci și chiar au trecut în avantaj.

ADVERTISEMENT

Bănățenii au preluat conducerea în ultimele secunde ale întâlnirii, dar cei care puteau avea ultimul cuvânt au fost tot elevii de conjunctură ai Tatianei Gallova.

Pavel Marinov a avut șansa de a înscrie punctele unei victorii spectaculoase, dar a ratat și bănățenii s-au impus la limită, scor 74-73.

ADVERTISEMENT

Originară din Slovacia, Gallova nu este la prima experiență pe banca tehnică a unei echipe masculine. Aceasta a mai fost secund la formația austriacă ECE Bulls Kapfenberg, între anii 2016 și 2018, conform baschet.ro.

Tatiana Galova a cucerit medalia de argint al mondialele de baschet 3X3 cu naționala României

Conform sursei citate Tatiana Gallova este deja un nume consacrat în baschetul românesc. A contribuit la calificarea echipei feminine de baschet 3X3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent succes a fost câștigarea medaliei de argint în cadrul turneului găzduit de Palatul Parlamentului, acolo unde sub conducerea ei naționala U23 a României a fost aproape de triumful mondial.

Cu Gallova în staff, Athletic Neptun Constanța este surpriza plăcută a acestui sezon în LNBM, dobrogenii ocupând poziția a 4-a a clasamentului, la doua lungimi în urma liderului FC Argeș.

Tatiana Gallova, una dintre cele două femei antrenor secund în LNBM, alături de Paula Nica de la Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT
Tags: