Sport

Tavi Popescu, pe lista celor mai tari cluburi din Europa: „Un star de viitor”

Octavian Popescu a revenit din nou în atenția presei internaționale și este văzut drept una dintre marile speranțe ale fotbalului european.
15.08.2023 | 23:59
Tavi Popescu pe lista celor mai tari cluburi din Europa Un star de viitor
Octavian Popescu e evaluat la 3,8 milioane de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu rămâne alături de Florinel Coman principalul produs de export al FCSB în străinătate. „Perla” lui Gigi Becali le-a atras atenția și de jurnaliștilor din Scoția.

Octavian Popescu, o certitudine pentru ziariștii scoțieni: „Nu mai e un secret pentru nimeni”

Octavian Popescu a intrat într-un con de umbră la vicecampioana României, însă rămâne un jucător care poate face oricând diferența: „Puştiul-minune care joacă pentru FCSB, în ţara natală, nu mai e un secret pentru nimeni”, își încep analiza britanicii.

ADVERTISEMENT

Scoțienii cunosc foarte bine situația jucătorului și a faptul că o echipă cu tradiție din Premier League a fost aproape să îl aducă: „Everton a fost interesată de transferul său! În mod cert un star de viitor, întrebarea este cât timp îi va lua să ajungă acolo”.

Ei vorbesc și despre un interes al echipei lui Ianis Hagi pentru jucătorul în vârstă de doar 20 de ani: „Rangers a mai fost ‘legată’ de transferul lui Popescu în trecut, însă Gigi Becali nu e genul care să-şi scadă pretenţiile financiare când e vorba de talent”.

ADVERTISEMENT

Daily Record aduc aminte și de năztrușnicul patron al FCSB, care l-a ridicat în slăvi pe Tavi Popescu: „L-a comparat cu Cristiano Rolando şi l-a cotat la 150 de milioane de euro. Asta chiar e o evaluare!”.

Octavian Popescu a reușit două goluri în cinci meciuri în acest sezon și este cotat de Transfermarkt la 3,8 milioane de euro. Are și șapte meciuri la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Ce cluburi s-au mai interesat de marea speranță a fotbalului românesc

Pe lângă Everton și Rangers, Octavian Popescu a mai fost și pe lista celor de la Beșiktaș Istanbul și AC Torino, iar Bayern Munchen s-a interesat de asemenea de serviciile sale.

Într-un interviu pentru FANATIK, Tavi Popescu spunea că îi place foarte mult campionatul Spaniei și și-ar dori într-o zi să evolueze în La Liga: „Mă uit la fotbalul din vest, îmi place Anglia, dar eu mă văd în Spania, în Primera Division. Parcă jocul de acolo e mai pe gustul meu și pe calitățile mele. Sunt fan Real Madrid ca echipă, iar ca jucător sunt fan Neymar! Îmi place mult de el, de jocul lui”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a aruncat cu sume curprinse între 50 și 150 de milioane pentru Octavian Popescu, iar jucătorul a comentat declarațiile patronului: „Aud și eu declarațiile pe care le face despre echipă, despre mine. Milioane, milioane…Cred că arată frumos atâția bani, dar, sincer, nu știu care ar fi prețul meu. Mă gândesc și eu uneori… Iar când văd că Wolverhampton a dat peste 30 de milioane de lire pe un copil de 18 ani, ce să mai zic? Poate 20 de milioane”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: este 1,93 pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Nordsjaelland – FCSB

ADVERTISEMENT