News

Taxă de protecție în stil mafiot într-o școală din Buzău. Îi cerea bani unui coleg ca să nu-l bată

Taxă de protecție în stil mafiot într-o școală din Buzău. Îi cerea bani unui coleg ca să nu-l bată, însă mama victimei a fugit la Poliție și a făcut plângere penală.
04.05.2023 | 21:45
Taxa de protectie in stil mafiot intro scoala din Buzau Ii cerea bani unui coleg ca sa nul bata
Taxă de protecție în stil mafiot în Buzău. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Taxă de protecție în stil mafiot într-o școală din Buzău. Îi cerea bani unui coleg ca să nu-l bată, însă mama victimei a fugit la Poliție și a făcut plângere penală. Surprinzător, victima are 17 ani, în timp ce agresorul, coleg de școală, are 16 ani. Cu toate acestea, șantajistul îi cerea bani colegului său pentru a nu-l bate.

Taxă de protecție în stil mafiot într-o școală din Buzău

În consecință, adolescentul agresor, în vârstă de 16 ani, a fost reținut. Din cercetări reiese, conform Reporter Buzoian, că agresorul îi cerea victimei sale 30 de lei pe zi, pentru a nu-l bate. Amenințările au fost transmite pe rețelele de socializare, iar conversațiile au ajuns la mama băiatului amenințat, care a fugit la Poliție și a făcut plângere penală.

ADVERTISEMENT

”Din cercetări a reieșit faptul că acesta a fost contactat pe o rețea de socializare de adolescentul de 16 ani, care l-a amenințat că îl va bate dacă nu îi va oferi zilnic 30 de lei”, potrivit Reporter Buzoian. Suspectul a fost reținut. ”La scurt timp după sesizare, polițiștii de investigații criminale sprijiniți de polițiști de proximitate au depistat principalul bănuit, un buzoian în vârstă de 16 ani. Bănuitul a fost condus la sediul poliţiei, faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, pe bază de ordonanţă”, a transmis IPJ Buzău,

Cazul aduce aminte de cel al unui elev de 17 ani din Constanța care își șantaja și amenința cu bătaia colegii de clasă. Acesta a fost arestat preventiv pentru că le cerea colegilor săi să îi dea bani pentru a nu-i bate. ”Adolescentul a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

ADVERTISEMENT

Elevul în vârstă de 17 ani, de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanţa este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şantaj şi ameninţare”, transmiteau autoritățile din Constanța. Potrivit Replica Online, elevul a avut treabă cu 3 colegi, care îi dădeau bani și bunuri pentru a scăpa de ”pumni”.

În urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, șantaj și amenințare, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Constanța au depistat un minor, de 17 ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor. În intervalul 22 noiembrie – 5 decembrie a.c., minorul, care s-ar numi Florin Sorin C., în cauză ar fi comis faptele asupra a trei colegi de la o unitate de învățământ din Constanța.

ADVERTISEMENT

Prima sa faptă a avut loc pe 22 noiembrie, când a agresat un coleg chiar în timpul orelor de curs, la fel și pe 29 noiembrie. Pe 5 decembrie, însă, el a trecut la șantaj și amenințări în curtea unității de învățământ. Precizăm că nici una dintre victimele sale nu a suferit răni majore care să necesite spitalizare”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Băiatul a ajuns după gratii, în consecință, pentru 30 de zile. ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpatului Cearpaş Florin Sorin. În baza art.226 C.p.p. cu referire la art.223 alin.2 Cod pr.penală dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.12.2017 şi până la data de 05.01.2018 inclusiv. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere”, este precizat în minuta judecătorească.

ADVERTISEMENT

Profesorii s-au plâns că elevul respectiv provine dintr-o familie dezorganizată și a creat mereu probleme la școală, conform sursei citate. ”Noi am sesizat Poliția de fiecare dată când a fost cazul, iar oamenii legii au luat măsuri. Situația elevului este un pic dificilă, este un copil care a creat probleme de disciplină încă din primele zile. Este clasa a IX-a profesională. În anul școlar 2015 – 2016 a fost la Hârșova, a abandonat, a stat acasă și, acum, în toamnă, s-a înscris la noi. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă și sper să fie o lecție pentru el, să se reabiliteze”, a declarat un profesor pentru Replica Online în acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags: