News

Taxa ireală pe care a fost nevoită să o plătească o familie la restaurant. Cât au avut de achitat pentru copiii prea zgomotoși

Un restaurant american percepe o taxă suplimentară pentru "educație deficitară". Câți bani trebuie să scoată părinții din buzunar
29.10.2023 | 15:47
Taxa ireala pe care a fost nevoita sa o plateasca o familie la restaurant Cat au avut de achitat pentru copiii prea zgomotosi
Patronul unui restaurant american a introdus o taxă pentru copii obraznici Sursa foto: Google Reviews April Bryant
ADVERTISEMENT

Un restaurant din statul american Georgia, care percepe de mai multă vreme o taxă suplimentară pentru cei care au copii ”prost crescuți”, atrage acum atenția pe Reddit. O femeie din Florida a postat povestea ”alarmantă” a modului în care familia ei a fost mustrată și taxată pentru proasta creștere a copiilor.

Taxa ireală pe care a fost nevoită să o plătească o familie la restaurant

Restaurantul a stârnit controverse pentru că a perceput o taxă suplimentară pentru ”adulții incapabili să fie părinți”, cu copii care se poartă urât. Localul adaugă până la 50 de dolari în plus la nota de plată dacă clienții săi nu sunt în măsură să își ”educe” copiii în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Practica restaurantului Toccoa Riverside a stârnit agitație pe internet din cauza taxei destinate exclusiv celor considerați incapabili să-și controleze copiii, relatează Mirror.

Explicând că această taxă există de mult timp, dar abia acum atrage atenția, proprietarul restaurantului, Tim Richter, a declarat că taxa a fost introdusă de fapt în timpul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Taxa a devenit faimoasă acum pe Reddit, postarea originală devenind virală. Cu toate acestea, utilizatorii au remarcat că nu există o sumă exactă listată.

În partea de jos a meniului de la Toccoa este postat un avertisment, care spune “Suprataxă pentru adulți: Pentru adulții care nu sunt în stare să-și facă treaba de părinte $$$”.

ADVERTISEMENT

Avertismentul, împreună cu meniul restaurantului, este disponibil pe site-ul acestuia. Richter a mai declarat că nu a fost niciodată nevoit să folosească taxa ca motiv pentru ca părinții să-și controleze copiii. Asta până când a venit o familie cu copii despre care a spus că “alergau prin tot restaurantul”.

Cât au avut de achitat pentru copiii prea zgomotoși

Lyndsey Landmann, autoarea postării, care a vizitat recent restaurantul, a crezut inițial că patronul face o glumă când i-a adus la cunoștință taxa. “Copiii stăteau la un capăt al mesei și erau atât de cuminți”, a declarat Landmann. “Chiar am comentat la jumătatea mesei: ‘Nu-mi vine să cred cât de bine se comportă’.”

ADVERTISEMENT

Mama din Florida se afla la restaurant împreună cu soțul ei și alte patru familii, în total erau 11 copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani. După ce au terminat de mâncat, Richter s-a apropiat de grup în momentul în care aceștia se pregăteau să plece. Landmann a crezut că proprietarul restaurantului vine să o felicite pentru comportamentul exemplar al copiilor ei.

Dar nu a fost cazul și Richter a anunțat că va adăuga 50 de dolari la fiecare notă de plată de la masă. El a invocat ca motive faptul că cei mici au fost “prea gălăgioși” și că aceștia “au alergat peste tot”. Landmann a spus că Richter țipa și că această experiență a fost “alarmantă”.

Soțul lui Landmann a postat o recenzie pe Google în urmă cu aproximativ o săptămână, acordând restaurantului o recenzie de o stea. Pe Tripadvisor, Toccoa are un rating de 3,5 din 5 stele, în ciuda postărilor virale. Pe Yelp este de 3 din 5. Google are 4,1 din 5 stele. Richter a mai declarat că a dat doar un avertisment cu privire la suprataxă și nu a pus niciodată efectiv cei 50 de dolari pe nota de plată.

ADVERTISEMENT
Tags: