Life

Taxă nouă pentru românii care vor să meargă în această destinație turistică. Poate fi plătită și online

Plată nouă pentru persoanele care ajung în această destinație celebră de vacanță. Suma poate fi achitată și în mediul online.
14.02.2024 | 17:25
Taxa noua pentru romanii care vor sa mearga in aceasta destinatie turistica Poate fi platita si online
Plată nouă pentru persoanele care ajung în această destinație celebră de vacanță. Suma poate fi achitată și în mediul online. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Taxă nouă pentru românii care vor să meargă în această destinație turistică. Poate fi plătită și online. Autoritățile au luat în calcul această impozitare încă de anul trecut, însă abia acum a fost pusă în aplicare.

Plată nouă pentru persoanele care ajung în această destinație celebră de vacanță. Suma poate fi achitată și în mediul online

Plată nouă pentru persoanele care ajung în această destinație celebră de vacanță. Suma poate fi achitată și în mediul online prin intermediul unui portal. De asemenea, mai poate fi plătită direct la sosirea în acest colț de rai.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din insula indoneziană Bali au transmis că taxa poate fi plătită pe aeroportul Denpasar sau online prin portalul Love Bali. Suma se va aplica doar turiştilor care sosesc din străinătate, nu și celor din Indonezia.

Taxa nu este una foarte mare. Mai exact, este vorba de 150.000 de rupii, ceea ce înseamnă 10 dolari sau 9 euro. Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali, dar și pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii regionale.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul insulei a declarat că prin această sumă se ia în calcul conservarea Insulei Zeilor. De asemenea, autoritățile doresc să îi responsabilizeze pe vizitatori, care în repetate rânduri s-au dezbrăcat în temple şi în alte locuri sacre, şocând populaţia insulei.

„Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali”, a declarat miercuri, 14 februarie 2024, guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare, notează france24.com.

ADVERTISEMENT

Bali, insula susținută de turism

Bali este o insulă la mare căutare printre turiștii de pretutindeni, dar și din România. Oamenii pasionați de călătorii aleg să viziteze această destinație turistică încă din primele zile ale anului, datorită plajelor cu nisip fin.

Turismul a contribuit cu aproximativ 60% la PIB-ul anual al insulei înainte de pandemie. Biroul de statistică al provinciei a arătat că Australia a fost cel mai mare contributor de turiști străini în Bali în noiembrie 2023, cu peste 100.000 de sosiri.

ADVERTISEMENT

Topul a fost urmat de turiști din India, China și Sinagpore. Între ianuarie şi noiembrie anul trecul Bali a primit aproximativ 4,8 milioane de turişti din întreaga lume, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT