News

Taxa ”specială” inventată de un patron român pentru a nu crește salariile angajaților. Detaliul observat de clienți pe bonul fiscal

Pentru a nu le crește salariile angajaților, un patron de restaurant din România a inventat o taxă ”specială”. Ce au sesizat clienții pe bonul fiscal.
18.05.2023 | 08:10
Taxa speciala inventata de un patron roman pentru a nu creste salariile angajatilor Detaliul observat de clienti pe bonul fiscal
Un patron din Cluj a inventat o taxă ”specială” pentru a nu crește salariile angajaților. Ce au văzut clienții pe bonul fiscal. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un patron român care nu a dorit să crească din propriul buzunar salariile angajaților a inventat o taxă specială. Prin acest mod, clienții se transformă, indirect, în ”finanțatorii” chelnerilor.

Un patron din Cluj a inventat o taxă ”specială” pentru a nu crește salariile angajaților. Ce au văzut clienții pe bonul fiscal

În România, impozitarea bacșișului a devenit oficială și a fost pusă deja în aplicare de la 1 ianuarie 2023. Localurile din țară pun la dispoziția clienților posibilitatea de a alege suma pe care doresc să o lase ca bacșiș.

ADVERTISEMENT

Mai exact, consumatorii trebuie să încercuiască în nota de plată procentul pe care sunt dispuși să-l adauge. Opțiunile prezente pot fi de 5%, 10% sau 15% în plus față de totalul facturii.

În acest context, un patron de restaurant din Cluj – Napoca a venit cu o idee care i-a revoltat pe clienți. Acesta a decis să le impună o nouă taxă celor care îi trec pragul. Scopul principal este acela de a nu scoate bani din propriul buzunar pentru a le majora salariile angajaților. Fără să știe, clienții sunt cei care suportă mărirea veniturilor.

ADVERTISEMENT

Strategia afaceristului a fost devoalată de un cetățean din Cluj. În momentul în care a primit nota de plată, acesta a constatat pe bon o secțiune nouă. A văzut că este obligat să plătească ”o taxă de serviciu de 5%” pentru ceea ce a consumat.

Ceea ce a făcut patronul din orașul de pe Someș i-a revoltat pe cetățeni. În prezent, pe lângă acele opțiuni (n.r. de 5%, 10% sau 15%), clienții nu au nicio obligativitate să lase bacșiș.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, se pare că acest mod de lucru al localului din Cluj este unul la vedere. ”Pentru a sprijini personalul nostru cool, la toate notele de plată se va adăuga o taxă de serviciu de 5%”, ar fi mesajul transmis pe câteva afișaje, din interiorul localului, notează ȘtirideCluj.

Clujenii, revoltați de politica restaurantului

Cum era de așteptat, clujenii s-au arătat revoltați de modul prin care patronul acestui restaurant încasează o taxă ”specială” de la clienți. ”Am întrebat dacă se poate fără și au zis ‘că asta e politica’. Nu mi se pare ok atât timp cât nu pot să aleg”, scrie un internaut.

ADVERTISEMENT

Te obligă să plătești bacșiș 5% din nota de plată? Ca să nu le crească salariile, obligă clienții să plătească mai mult, josnic din partea lor”, acuză un alt cetățean acest procedeu al patronului.

ADVERTISEMENT