News

”Te infectez să stăm în carantină împreună”. Povestea românului condamnat după ce și-a îmbolnăvit iubita de COVID

Un român a primit o pedeapsă penală cu închisoarea, după ce și-a infectat iubita în mod intenționat și i-a pus viața în primejdie.
12.03.2023 | 16:26
Te infectez sa stam in carantina impreuna Povestea romanului condamnat dupa ce sia imbolnavit iubita de COVID
Femeia le-a povestit polițiștilor că fostul partaner i-a dat COVID intenționat / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Bărbatul are 49 de ani și locuiește în provincia Perugia, acolo unde a avut o relație de aproximativ trei ani cu o pictoriță în vârstă de 53 de ani.

Românul a fost condamnat la 10 luni de închisoare

Femeia a reclamat că fostul partener a hărțuit-o timp de mai multe luni și chiar a infectat-o în mod voluntar cu COVID, pentru a rămâne împreună în carantină. Din această cauză, femeia a ajuns la terapie intensivă în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Recent, bărbatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru hărțuire, dar și pentru infectarea în mod voit a fostei partenere de viață.

Dosarul penal pe numele românului a fost demarat în anul 2021, după o plângere depusă de pictoriță. Aceasta le-a povestit anchetatorilor că bărbatul devenise extrem de gelos și că încerca să-i controleze viața.

ADVERTISEMENT

Femeia a povestit coșmarul prin care a trecut

Femeia a decis să pună capăt relației, însă românul a convins-o să-i mai dea o șansă, promițându-i că se va îndrepta. Pentru a-i demonstra acest lucru, el a făcut un gest extrem, care putea s-o ucidă pe femeie.

„În 2021, la începutul lunii noiembrie, s-a prezentat la casa mea cu scuza că trebuia să-mi spună ceva urgent. După ce a intrat în casă, m-a sărutat și apoi mi-a spus: «Sunt pozitiv la COVID, te infectez ca să putem sta în carantină împreună». Din cauza inconștienței și nepăsării lui am fost internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Silvestrini”, a declarat femeia la tribunal, potrivit Rotalianul.

ADVERTISEMENT

Când s-a întors de la spital, bărbatul o aștepta în fața casei și a făcut un scandal atât de mare încât victima a fost nevoită să ceară intervenția poliției.

I-a furat bani din casă pentru a o șantaja să se întoarcă la el

Ulterior, omul a reușit să pătrundă în casa fostei iubite și să-i fure 2.500 de euro. Paradoxal, omul nu-și propusese să-și jefuiască iubita ci avea nevoie de un nou mijloc de a o controla.

ADVERTISEMENT

Mai precis, el i-a transmis femeii că dacă mai vrea să-și vadă banii, trebuie să se împace cu el. De asemenea, el a sfătuit-o să nu meargă la poliție.

Într-un final, acesta i-a luat telefonul și a amenințat că le va trimite fotografii intime tuturor contactelor din agendă, dacă nu-l primește înapoi, lângă ea.

ADVERTISEMENT