News

Țeapă monumentală luată de mai mulți turiști care au ales să viziteze Bulgaria. Nu le-a venit să creadă ce au pățit

Mai mulți turiști români au luat țeapa vieții lor atunci când au ales să viziteze Bulgaria cu destinația Festivalului Trandafirilor din Kazanlak.
06.06.2023 | 23:48
Teapa monumentala luata de mai multi turisti care au ales sa viziteze Bulgaria Nu lea venit sa creada ce au patit
Țeapă monumentală luată de mai mulți turiști. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Oamenii s-au urcat bucuroși în autocarul care pleca din Constanța, undeva la ora 6 dimineața, fiind siguri că vor ajunge la destinație după aproximativ 5-6 ore. Au plătit 280 de lei de persoană pentru excursia de o zi, care avea să-i ducă la 317 kilometri de Constanța, undeva în Raiul trandafirilor.

Țeapă monumentală luată de mai mulți turiști

S-au trezit la destinație după mai bine de 9 ore de mers, pentru că șoferul autocarului nu cunoștea drumul. Revoltați, și-au cerut banii înapoi, mai ales că au ratat toate evenimentele, inclusiv Festivalul Trandafirilor din Kazanlak. Cei 54 de turiști se plâng că au ajuns prea târziu la destinație și nu au mai putut să viziteze nimic.

ADVERTISEMENT

S-au certat inclusiv cu ghidul, după ce au fost duși la o distilerie de trandafiri care era închisă pentru reparații. “Ei au luat-o pe malul mării și nu au știut partea continentală a Bulgariei, nefiind niciodată la Kazanlak plecați, probabil că au nimerit cel puțin la dus, drumul cel mai lung“, se plânge Junona Oltean, conform Știrile PRO TV.

“Ea habar nu a avut unde ne-a dus. De acolo, din parc am plecat spre Damascela, unde trebuia să vizităm o distilerie de trandafiri, de vinuri, am ajuns acolo, surpriză, închisă distileria pentru reparații”, transmite și Aurelia, o altă turistă extrem de dezamăgită că a plătit aiurea aproape 300 de lei pentru o călătorie inutilă care a durat mai bine de 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Agenția de turism se ține tare pe poziții și spune că nu va returna niciun ban, pentru că șoferul ar fi condus prudent pentru a evita orice accident. “Festivalul avea loc dimineața, drumurile din Bulgaria sunt foarte înguste, pe mine mă interesează foarte mult siguranţa turiştilor şi atunci şoferii au condus preventiv”, a explicat Alina Irimia, reprezentanta agenției de turism.

Acum, turiștii anunță că se vor îndrepta spre Protecția Consumatorului și acuză agenția de turism că le-a vândut cai verzi pe pereți, deși ei visau la trandafiri. Cu siguranță turiștii români sunt nemulțumiți, însă se pot considera fericiți față de zecile de turiști britanici care au ajuns la spital după o vacanță în Turcia.

ADVERTISEMENT

Mai exact în Antalya, unde un grup de 25 de turiști britanici a avut proasta inspirație să aleagă un hotel care le-a servit la mic dejun mâncare stricată. Așadar, turiștii care erau cazați la un hotel din Antalya au ajuns la Urgențe cu toxiinfecție alimentară, iar acum vor să dea în judecată compania de turism TUI.

Oamenii se plâng că tratamentul și spitalizarea i-au costat mai mult decât întreaga vacanță. Jenny Hopkins a ajuns la spital împreună cu fiica sa de 8 ani, după ce ambele s-au simțit rău și au avut febră și diaree. Au ajuns la Spitalul Medical Park Antalya, de unde au stat deja de aproape 10 ori pe perfuzii.

ADVERTISEMENT

Turiștii anunță că agenția TUI a făcut prea puține pentru a-i ajuta și, mai mult, au plătit peste 3000 de lire sterline pe spitalizare și medicamente. O altă femeie se plânge că medicii i-au găsit în scaun ”salmonella”, alături de alți turiști care au ajuns la urgență după ce au savurat bucatele turcilor din hotelul respectiv. Paradoxal, hotelul a mai avut probleme și în trecut cu astfel de plângeri, însă se pare că autoritățile nu au făcut nimic pentru a schimba situația.

ADVERTISEMENT