News

Țeapa pe care românii o dau din ce în ce mai des în Grecia. Proprietarii de pensiuni și hoteluri s-au săturat

Care este țeapa pe care românii o dau frecvent în Grecia. La ce măsuri se gândesc proprietarii de pensiuni și hoteluri pentru a nu mai fi păcăliți.
08.07.2023 | 10:18
Teapa pe care romanii o dau din ce in ce mai des in Grecia Proprietarii de pensiuni si hoteluri sau saturat
Țeapa pe care românii o dau proprietarilor de hoteluri și pensiuni din Grecia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Care este țeapa pe care românii care își plănuiesc vacanțe o dau din ce în ce mai frecvent în Grecia. Sătui de comportamentul conaționalilor noștri, proprietarii de pensiuni și hoteluri se gândesc la măsuri.

Țeapa pe care românii o dau proprietarilor de hoteluri și pensiuni din Grecia

Și în 2023, Grecia, Bulgaria și Turcia rămân cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români. Pentru astfel de concedii, specialiștii în turism recomandă românilor să facă rezervările cu câteva luni înainte.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, proprietarii de hoteluri și pensiuni din Grecia au început să solicite avans turiștilor care fac rezervare. La baza acestui aspect stă o veritabilă țeapă pe care o parte dintre români obișnuiesc să o dea potențialelor ”gazde”.

Dan Adrian Drăgan, reprezentantul comunității Forum Grecia, explică un comportament care aruncă o pată uriașă de neseriozitate pe obrazul turiștilor din țara noastră. Acesta dezvăluie că românii obișnuiesc să rezerve în mai multe locuri. Asta nu e nimic grav, mulți turiști procedează astfel.

ADVERTISEMENT

Problema apare ulterior, când, cu puțin timp înainte de ajunge efectiv în vacanță, românii anulează rezervarea. Asta înseamnă că proprietarii unităților de cazare pot rămâne cu camerele goale și banii pierduți.

”Din experiența mea, și din ce am văzut, sunt foarte mulți turiști care rezervă în două-trei locuri, că n-au taxă de anulare și se joacă. Cu una, două zile înainte, anulează în două locuri și rămâne într-un loc. Păi, cei doi proprietari au pierdut banii”, spune Drăgan, conform Știri Diaspora.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri iau proprietarii de pensiuni și hoteluri pentru a combate țeapa românilor

După ce s-au ”ars” cu astfel de evenimente nedorite, o parte dintre proprietarii de pensiuni și hoteluri impun o taxă. E vorba de un avans. Ei vor să se asigure că turiștii care au rezervat chiar ajung în acel loc.

Au pierdut în perioada aia, perioada respectivă banii de acolo și atunci vor să se asigure că au un avans primit și că tu ca turist îți propui și o să încerci să ajungi acolo. Se mai întâmplă un lucru: în momentul în care turiștii rezervă la începutul anului beneficiază de anumite prețuri, să le spunem mai mici, oferte de preț, să zicem.

ADVERTISEMENT

Dau un exemplu 50 euro pe noapte, dar vedem că odată cu apropierea sezonului sunt foarte multe cereri pentru perioada respectivă. Și atunci, pentru că au trecut câteva luni între momentul inițial al rezervării și data la care ne aflăm, proprietarul vrea să se asigure că acel turist nu a renunțat la ideea de a veni și se asigură că vrea să vină la el”, mai explică specialistul în turism.

ADVERTISEMENT