Life

Țeapa uriașă pe care și-a luat-o proprietarul unei case. A ajuns să doarmă într-o dubă, după ce și-a închiriat locuința pe Airbnb

Țeapa uriașă de care a avut parte proprietarul unei case. Și-a închiriat locuința pe Airbnb, dar a ajuns să doarmă într-o dubă.
14.11.2023 | 23:05
Teapa uriasa pe care sia luato proprietarul unei case A ajuns sa doarma intro duba dupa ce sia inchiriat locuinta pe Airbnb
De ce țeapă a avut parte proprietarul unei case după ce a închiriat locuința pe Airbnb. Sursa foto: Hepta, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țeapa uriașă de care a avut parte proprietarul unei case după ce a închiriat-o pe Airbnb. Acesta a ajuns să locuiască într-o dubă și se află în proces cu cel căruia i-a închiriat proprietatea.

Țeapa uriașă pe care și-a luat-o proprietarul unei case, după ce a închiriat-o pe Airbnb. Cum a ajuns să doarmă într-o dubă

Un proprietar din Washington și-a închiriat casa pentru a-și putea achita studiile de pilotaj, iar în prezent a ajuns să trăiască într-o dubă. Jason Roth, mecanic de aeronave, și-a achiziționat o casă în 2016, dar nu poate trăi în ea deoarece se află în judecată cu chiriașul său, Kareem Hunter.

ADVERTISEMENT

Proprietarul susține că Hunter nu a plătit chiria în ultimele nouă luni și că îi datorează aproximativ 50.000 de dolari. Mai mult, chiriașul a listat ilegal locuința pentru a o închiria pe Airbnb.

Cei doi au convenit asupra chiriei lunare de 4.300 de dolari anul acesta, în martie, după cum arată documentele depuse de Roth în instanță. Chiriașul a plătit doar o parte din chirie pe o singură lună, după care nu i-a mai dat banii.

ADVERTISEMENT

Deși Roth a încercat să negocieze un plan de plată cu Hunter, acesta din urmă nu a vrut să achite restanțele. În schimb, a închiriat camere din proprietate fără acordul proprietarului, potrivit Insider.

În prezent, Roth locuiește în dubă, are facturi la utilități, precum și plăți legale și impozite pe proprietate. Pe de altă parte, Hunter spune că proprietarul a refuzat să accepte plata chiriei restante și că a intenționat încă de la început să-l dea în judecată pentru a putea intra în posesia “asigurării de evacuare”.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre cei doi a ajuns în instanță. Roth nu are o situație financiară prea bună, iar prietenii săi strâng bani pe GoFundMe pentru a plăti taxele juridice.

După ce un judecător a stabilit o dată de audiere pentru martie 2024, după ce expiră contractul de închiriere, Roth nu va putea locui în casă timp de câteva luni.

ADVERTISEMENT

“Am nevoie de casă. Este în regulă că sunt căutat de jurnaliști, dar asta nu îmi aduce niciun beneficiu concret. Am nevoie să-mi recuperez casa. Am nevoie să-mi reiau viața. Trebuie să încetez să trăiesc în dubă”, a spus Jason Roth, potrivit sursei citate.

Un alt proprietar a trăit o situație asemănătoare

Jason Roth nu este singurul proprietar care are parte de o astfel de experiență cu chiriașul său. O situație asemănătoare s-a petrecut anul acesta în California.

Mai exact, un chiriaș Airbnb a stat într-o casă timp de 570 de zile. Acesta a încetat să mai plătească chiria, iar proprietarul l-a dat în judecată. La începutul acestei luni, chiriașul a părăsit proprietatea.

ADVERTISEMENT