Life

Temperatura la care trebuie să speli prosoapele. Doar așa te asigur că ai scăpat de bacterii

Care este temperatura recomandată pentru a spăla prosoapele. Dacă nu ești atent și nu o respecți, riști să le deteriorezi.
07.03.2024 | 13:39
Temperatura la care trebuie sa speli prosoapele Doar asa te asigur ca ai scapat de bacterii
Cum se spală corect prosoapele. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că spălatul hainelor nu este deloc atât de simplu precum pare. Pentru a nu avea parte de incidente, este recomandat să citești de fiecare dată etichetele. Însă, nu doar hainele sunt ”pretențioase”, ci și prosoapele. Pentru a te asigura că distrugi toate bacteriile, trebuie să știi la ce temperatură pot fi spălate.

Cât de complicată este spălarea prosoapelor

Spălarea prosoapelor este un subiect destul de controversat ce le poate induce în eroare pe unele gospodine. Este esențial ca acestea să fie curate, însă, acest lucru nu se obține foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Prosoapele trebuie spălate corect pentru a fi mereu igienice. Ele sunt cele care intră în contact cu pielea, iar dacă nu sunt igienizate așa cum trebuie, pot apărea anumite boli de piele sau infecții.

De cele mai multe ori, prosoapele sunt depozitate în baie. Așa cum știm cu toții, baia este un mediu unde umiditatea este destul de crescută, ceea ce înseamnă că și bacteriile se dezvoltă mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Pentru a distruge bacteriile, prosoapele trebuie spălate la o anumită temperatură. Spălarea lor corectă nu doar că te protejează de bacterii, dar te ajută să te bucuri de prosoape moi și absorbante mai mult timp.

Prosoapele se păstrează mult mai bine dacă sunt spălate la temperatura corespunzătoare

Dacă nu sunt spălate la timp și nici corect, prosoapele pot ajunge să mucegăiască. Însă, dacă ești atent la toate aspectele înainte de a le spăla, prosoapele pot rezista mai mult. Acesta poate fi un avantaj pentru portofelul tău pentru că, în acest fel, nu mai ești nevoit să le schimbi atât de des.

ADVERTISEMENT

Potrivit CDA.eu, este esențial să știi că, de obicei, prosoapele trebuie spălate la o temperatură de minim 40 de grade, maxim 60 de grade. Aceasta este singura temperatură care poate distruge bacteriile și virușii.

Chiar dacă aceasta este temperatura ideală recomandată de specialiști, este indicat să citești eticheta prosoapelor. Pe unele dintre ele, va fi scrisă mereu temperatura la care trebuie să spălați produsul respectiv.

ADVERTISEMENT

De obicei, cele mai întâlnite prosoape sunt cele din bumbac. Bumbacul rezistă la temperaturi ridicate, pe când cele din materiale sintetice sau cele care au anumite elemente decorative riscă să se deterioreze la temperaturi de 40-60 de grade Celsius.

Atunci când cumpărați prosoape este foarte important să le spălați înainte de prima utilizare. În acest fel, eliminați orice impuritate care s-a depus pe ele cât timp au stat depozitate în magazin.

ADVERTISEMENT
Tags: