News

Temperaturi de vară în prag de iarnă. Ce spun meteorologii despre vremea din următoarele săptămâni

Meteorologii anunță o încălzire semnificativă a vremii pentru următoarea perioadă. Până la jumătatea lui noiembrie va fi mai cald decât normal
23.10.2022 | 11:41
Temperaturi de vara in prag de iarna Ce spun meteorologii despre vremea din urmatoarele saptamani
Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât normal Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vremea s-a schimbat duminică, a devenit mai caldă, temperaturile maxime ajungând până la 24 de grade Celsius, iar meteorologii anunță că săptămâna viitoare va fi chiar mai caldă.

Temperaturi de vară în prag de iarnă

Tot duminică, apar ploile prin nord și centrul țării. Au pornit din zona Moldovei şi se vor extinde pe parcursul zilei și în Maramureș, în Transilvania. Pe spații mai restrânse va ploua și prin sudul țării, dar spre seară.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi însă foarte frumoasă în Oltenia, Muntenia, în zona Banatului și Crișana, unde maximele se vor încadra, în general între 20 și 24 de grade.

Temperaturi puțin mai scăzute se vor înregistra în nordul Moldovei, unde la Suceava unde vor fi 17 grade, de asemenea sunt prognozate 16 grade la Brașov și 18 grade la Sibiu.

ADVERTISEMENT

În Capitală, temperatura va fi de 24 de grade duminică. Temperatură asemănătoare și luni, 25 octombrie, un cer variabil, dar vor apărea unele intensificări de vânt pe parcursul zilei.

Luni la amiază vor fi 27 de grade, iar pentru marți sunt anunțate maxime între 16 și 28 de grade, așadar și săptămâna viitoare vremea rămâne destul de caldă în zona țării noastre.

ADVERTISEMENT

Ziua de luni aduce vreme foarte caldă în jumătatea vestică a țării, 26 de grade la Timișoara și 23 la Oradea, mai cresc temperaturile și în zona Moldovei, acolo vor fi maxime de 20 până la 22 de grade mâine la Suceava, Iași și Galați.

Prin sudul țării, nu vor fi variații semnificative de temperatură. Aceasta va urca la amiază până la 23 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Pentru ziua de marți, meteorologii anunță o temperatură de vară în Capitală, 26 de grade. La munte, vremea se mai răcește, comparativ cu ziua precedentă, sunt prognozate temperaturi de 12-13 grade pe Valea Prahovei.

Vreme mai caldă și în următoarele săptămâni

Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei.

În săptămâna 24-30 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

În săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 7 – 13 noiembrie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 14 – 20 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării, precizează meteorologii.

ADVERTISEMENT