News

Temutul interlop Ghenosu intră în lumea antreprenorilor. Ce afacere și-a deschis după ce a fost eliberat

Florin Ghinea, cunoscut după porecla ”Ghenosu”, a devenit spaima clanului Fabian, după ce s-a aflat că bărbatul ucis la un hotel din Padina ar fi vărul interlopului.
13.02.2024 | 17:57
Temutul interlop Ghenosu intra in lumea antreprenorilor Ce afacere sia deschis dupa ce a fost eliberat
Interlopul Ghenosu a fost adus în țară în 2020, iar în 2023 și-a deschis două afaceri / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Ghenosu este un nume greu în lumea interlopă din România. Britanicii îl numeau ”Împăratul” și îl comparau cu celebrul personaj Keyser Soze din filmul ”The Usual Suspects”, datorită faptului că avea mai multe identități și opera o societate secretă cu tentacule care se împrăștie pe mai multe continente. Cu un trecut infracțional, din care nu lipsesc acuzații de proxenetism, omor sau fraudă la scară largă, Florin Ghinea a devenit un nume temut și respectat în lumea interlopă.

Ghenosu a luat modelul lui Nuțu Cămătaru

Ghenosu are relații extrem de apropiate cu Nuțu Cămătaru, care îi este și fin, potrivit lui Constantin Furtună, fost șef al BCCO. Probabil că relația cu Nuțu l-a și inspirat pe Ghenosu să se apuce de ”afaceri legale”. Astfel, după ce a fost eliberat din arest, Florin Ghinea a intrat oficial în rândul oamenilor de afaceri.

ADVERTISEMENT

Primul business legal al lui Ghenosu a fost o sală de fitness pe care acesta a intenționat s-o deschidă. ”Ghinea Club Fitness Târgoviște SRL” este o societate înființată în februarie 2023, care are sediul în vila deținută de celebrul interlop în cartierul Sârbi.

În decembrie 2023, Ghenosu s-a răzgândit și și-a extins domeniul de activitate al societății care acum poate presta lucrări de construcții, instalații, tâmplărie, transporturi, curățenie sau închiriere de mașini și echipamente.

ADVERTISEMENT

”Aprozarul” lui Ghenosu, într-un sat din Dâmbovița

Tot la sfârșitul anului trecut, Florin Ghinea a mai deschis o firmă care are ca obiect principal de activitate ”comerțul cu ridicata al fructelor și legumelor”. Ghenosu deține 50% din societatea Iordache Ghinea SRL, botezată așa după numele celor doi asociați. În decembrie, aceștia au convocat o adunare generală a asociaților și au votat deschiderea unui punct de lucru în comuna Băleni, județul Dâmbovița.

Rețeta antreprenoriatului a fost deja probată de Nuțu Cămătaru, care are deja câțiva ani buni de când a trecut pe ”afaceri legale”. Acesta deține o spălătorie auto în Ferentari, o firmă de comerț cu amănuntul al produselor alimentare și chiar o societate care se ocupă de servicii financiare, creditare, împrumuturi și ipoteci.

ADVERTISEMENT

Interlopul a fost adus în țară în 2020

Parcursul lui Ghenosu este cel puțin interesant. Eliberat din închisoare în 2016, pentru bună purtare, dâmbovițeanul a reușit să le scape celor de la DIICOT exact în momentul în care veneau să-l aresteze, în 2018. El a fugit pe ușa din spatele curții sale și s-a oprit în Marea Britanie. Polițiștii de acolo l-au reținut pe baza unui mandat internațional emis de autoritățile din România și l-au extrădat în 2020.

Florin Ghinea a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor în formă continuată.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului, avocatul său l-a acuzat pe judecător că ”a continuat să menționeze chestiuni care țin de trecutul infracțional și nu de obiectul cauzei, a numărat orele, zilele de arest executate și a continuat să inducă în eroare opinia publică și sistemul judiciar reținând existența unor probe false, dovedite de apărarea inculpatului și sancționate de Curtea de Apel București cu decizii ulterioare”.

Clanul Fabian se teme de oamenii lui Ghenosu

Vestea că Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de băieții vrăjitoarei Sidonia, este văr cu Ghenosu, nu poate decât să-i neliniștească pe cei din clanul Fabian, care fac legea în zona Chitila. ”Oamenii ăștia, am înțeles, sunt foarte periculoși. Sunt din nu știu ce clan, Ghenosu”, a povestit iubita principalului suspect al crimei de la Padina, pentru Antena 3.

Sorin Anghel a murit în seara zilei de sâmbătă, fiind înjunghiat cu maceta de șase ori, în timpul unei nunți care s-a desfășurat la un hotel de patru stele din Padina. Agresorii se numesc: Marin Laurențiu, Marin George Armando și Marin Louis Justin. Potrivit unor surse din anchetă, Laurențiu Marin ar fi cel care l-a înjunghiat mortal pe Anghel. Conflictul ar fi început după ce frații Marin au făcut o serie de remarci nepotrivite la adresa soției victimei, care dansa pe un scaun. Atunci, Anghel s-ar fi ridicat de pe scaun și l-ar fi lovit pe unul dintre frați. Aceștia l-au așteptat în parcare și l-au atacat mortal cu o macetă.

ADVERTISEMENT
Tags: