Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Tensiune la naționala Belarusului înaintea meciului cu România: ”A făcut circ!”

Prezent la Budapesta, jurnalistul Cristi Coste a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că a simțit o tensiune în lotul Belarusului înaintea întâlnirii cu România.
12.10.2023 | 13:55
Tensiune la nationala Belarusului inaintea meciului cu Romania A facut circ
Prezent la Budapesta, jurnalistul Cristi Coste a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că a simțit o tensiune în lotul Belarusului înaintea întâlnirii cu România. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul portar de la Steaua și Petrolul, Vasili Hamutovski, a precizat la FANATIK SUPERLIGA că naționala țării sale are mari probleme de lot înaintea jocului de la Budapesta, din preliminariile Euro 2024.

Noul selecționer al Belarusului a creat tensiuni înaintea partidei cu România

Într-o relatare telefonică de la Budapesta, Cristi Coste a punctat la emisiunea FANATIK SUPERLIGA faptul că a simțit tensiunea în lotul Belarusului înaintea meciului cu România, mai ales că selecționerul Carlos Alos nu a convocat câțiva jucători de valoare.

ADVERTISEMENT

”Este o națională de luptă, dar este o națională tensionată. Am asistat aseară (n.r. – miercuri seară) la antrenamentul lor oficial și se simte o stare de tensiune. Inclusiv sosirea noului antrenor, acest spaniol Carlos Alos, l-am simțit foarte iritat și de întrebările de la conferință.

La începutul antrenamentului oficial al Belarusului a făcut puțin circ acolo, a început să dea din mâini, să le explice jucătorilor, el având un translator. Le spunea că ‘trebuie să jucăm, să punem presiune, să fim primii la minge’, ce ne-am putut da și noi seama din tribună de ce gesturi făcea spaniolul în teren.

ADVERTISEMENT

E tensiune în lot, e tensiune în Belarus, e tensiune în presa din Belarus. Am vorbit cu Hamutovski (n.r. – fostul portar Vasili Hamutovski) și ne spunea că toți sunt foarte supărați în Belarus pentru că cei mai buni doi jucători ai naționalei nu au fost chemați”, a explicat Cristi Coste.

De ce nu vom mai avea problemele din martie

”În plus, spaniolul de când a venit, el fiind fost selecționer al Rwandei, Belarusul nu a reușit nici măcar să marcheze. Au făcut 0-0 cu Andorra aici la Budapesta și au pierdut în Israel în minutul 90+2, scor 0-1. Cu el pe bancă Belarusul nici măcar nu a marcat, sper că nu va marca nici diseară.

ADVERTISEMENT

Ne vom face meciul simplu dacă vom marca repede și primii, pentru că în mod normal este o partidă pe care dacă o tratezi foarte serios, faci 1-0, 2-0 și stai liniștit acolo, apropo și de teren și de tot ce se întâmplă. Așa a fost și în martie la București, am făcut 2-0 repede până în pauză, Stanciu din lovitură liberă și apoi golul lui Burcă, dar am avut acele probleme pe final.

Nu știu dacă vom mai avea probleme astăzi dacă vom avea 2-0 pentru că Belarusul, din ce mi s-a părut, din ce văd, din ce citesc, din ce simt, nu este cu capul la acest meci. Este o națională de luptă, dar nimic mai mult decât atât”, a mai spus Cristi Coste, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO, de la 10:30. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

De unde vin tensiunile din lotul Belarusului

ADVERTISEMENT