Sport

Tensiuni înaintea alegerilor de la FRH. Fostele glorii nu au primit acordul conducerii Federației de a participa la AG din 28 aprilie. Foto

Fostele glorii ale handbalului românesc și conducerea Federației de profil nu au ajuns la un acord privind participarea primilor la Adunarea Generală de la sfârșitul lunii, când vor avea loc și alegeri.
20.04.2022 | 11:58
Tensiuni inaintea alegerilor de la FRH Fostele glorii nu au primit acordul conducerii Federatiei de a participa la AG din 28 aprilie Foto
Președintele FRH, Alexandru Dedu, este contestat de fostele glorii ale handbalului românesc. Aceștia au solicitat dreptul de a participa la alegerile FRH, dar au fost refuzați
ADVERTISEMENT

Patru candidați, Alexandru Dedu, Constantin Din, Bogdan Voina și Maximilian Gavrilă, se vor lupta pentru fotoliul de președinte al Federației Române de Handbal care vor avea loc la sfârșitul acestei luni. Mai mulți foști campioni mondiali au cerut să participe la AG. FRH a respins cererea acestora.

Cum justifică FRH refuzul de a permite fostelor glorii să ia cuvântul la AG de alegeri

La sfârșitul lunii martie, 20 de foști mari jucători de handbal au semnat o petiție pe care au înregistrat-o la FRH, cerând să fie acceptați să participe la Adunarea Generală din 28 aprilie, când vor avea loc și alegerile pentru funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

Actualul șef al FRH, Alexandru Dedu, este contestat de semnatarii petiției, care ar fi vrut să le fie permis să ia cuvântul în cadrul Adunării Generale.

Cererea lor a fost respinsă, iar reprezentanții FRH au argumentat gestul prin aceea că fostele glorii ar fi putut crea tensiuni în rândul participanților, și că prin acceptarea participării unor alte persoane decât votanții, s-ar fi încălcat prevederile statutare ale FRH.

ADVERTISEMENT

”Pe lângă respectarea dispozițiilor statutare, considerăm că este necesar să păstrăm în cadrul acestei adunări generale de alegeri și buna-credință cuvenită, referindu-ne aici la faptul că toți candidații la funcțiile alese din cadrul FRH au avut posibilitatea să-și facă cunoscută strategia până la orele 24:00 din ziua precedentă adunării.

În ziua adunării, campania s-a încheiat iar persoanele candidate trebuie să fie fair-play atât în sensul să nu-și prelungească campania prin dări de cuvânt unor prieteni/simpatizanți/rude, pe care o continuă în cadrul acestei întruniri, dar și în sensul în care să permită membrilor votanți să-și exprime dorința într-un mod decent, neinfluențați și fără să le răpim din timpul alocat adunării”, a transmis FRH.

ADVERTISEMENT

De ce își doreau foștii campioni să participe la alegerile FRH

Foștii mari jucători care și-au exprimat dorința de a participa la alegerile din cadrul Federației Române de Handbal se simt nedreptățiți și reclamă faptul că președintele în funcție, Alexandru Dedu, se teme de ”forța” discursurilor fostelor glorii.

Aceștia, prin vocea lui Vasile Stângă susțin că scopul prezenței lor la Adunarea Generală nu este acela de a schimba anumite opțiuni ale votanților, ci își doreau să expună idei care să contribuie la redresarea handbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Radu Voina, Valentin Samungi, Gheorghe Goran, Mihai Marinescu, Vasile Stângă, Nicolae Munteanu, Olimpiu Nodea, Gabriel Kicsid, Ștefan Orban, Cezar Nica, Dan Marin, Mircea Ștef, Ioan Popescu, Werner Stockl, Constantin Tudose, Petre Ivănescu, Roland Gunesch, Maricel Voinea și Alexandru Buligan, sunt foștii jucători care au solicitat dreptul de a participa la alegerile FRH.

ADVERTISEMENT