News

Tentativă de jaf încheiată cu un furt în valoare de 5 lei. Hoțul s-a speriat de vânzătoare și a fugit cu o doză de suc

Tentativă de jaf eșuată în județul Bihor. Plecat cu speranțe mari în ”misiune”, hoțul s-a speriat de vânzătoare și a fugit cu o doză de suc în valoare de 5 lei.
16.03.2023 | 16:44
Tentativa de jaf incheiata cu un furt in valoare de 5 lei Hotul sa speriat de vanzatoare si a fugit cu o doza de suc
Tentativă de jaf încheiată cu un eșec. Hoțul s-a speriat de vânzătoare şi a fugit. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O tentativă de jaf s-a încheiat într-un mod lamentabil pentru un tânăr de 19 ani. Ajuns la unitatea comercială vizată, hoțul s-a speriat de vânzătoare și a fugit cu o doză de suc în valoare de 5 lei.

Tentativă de jaf încheiată cu un eșec. Hoțul s-a speriat de vânzătoare şi a fugit cu o doză de suc de 5 lei

Un băiat de 19 ani din județul Bihor a petrecut o noaptea în arest, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar. Tânărul este cercetat pentru o tentativă de tâlhărie pe care a pus-o la cale luna trecută, dar care a eșuat.

ADVERTISEMENT

Suspectul a încercat să jefuiască un magazin de cartier. Planurile sale erau mărețe și spera la o ”captură” importantă”. El s-a prezentat la locul atacului și a ameninţat-o pe vânzătoare cu un cuţit.

În acel moment, tânărul a avut o surpriză uriașă. El a sperat ca femeia să intre în panică și să cedeze, precum în filme. A fost fost uimit să vadă că aceasta nu se teme deloc de el.

ADVERTISEMENT

Când a văzut că femeia opune rezistență şi nu se lasă intimidată, tânărul a renunțat la jaful gândit și a fugit cât a văzut cu ochii. Înainte de asta, a luat cu el o doză de suc, în valoare de 5 lei. Așa s-a încheiat această tentativă de jaf.

”În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 27 februarie, în jurul orei 20:00, purtând pe față o mască medicală și având asupra sa un cuțit, ar fi amenințat-o pe vânzătoarea unui magazin din municipiul Oradea, solicitându-i să îi înmâneze banii din încasări.

ADVERTISEMENT

Întrucât femeia a ripostat, tânărul ar fi părăsit în fugă incinta magazinului, având asupra sa un flacon de băuturi răcoritoare, de 0,5 litri, pe care l-ar fi luat anterior din vitrina magazinului și pe care nu l-a mai achitat. El a cauzat societății comerciale un prejudiciu de 5 lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef, Alina Fărcuța, conform Bihon.ro.

Judecătorii au refuzat propunerea de arestare preventivă a tânărului

La două săptămâni de la eveniment, polițiștii l-au prezentat pe tânăr la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Procurorul de caz s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Magistrații au considerat că individul nu reprezintă un pericol. Ei au dispus ca măsură preventivă controlul judiciar pentru 60 de zile. În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror pentru documentarea întregul eveniment.

ADVERTISEMENT