Sport

Țepele lui Guardiola! Top 10 cele mai slabe transferuri făcute de antrenorul lui Manchester City

Pep Guardiola este cunoscut drept un manager care convinge cluburile să bage adânc mâna în buzunar. Jurnaliștii de la Goal.com au făcut topul celor mai mare dezamăgiri.
27.01.2024 | 13:59
Tepele lui Guardiola Top 10 cele mai slabe transferuri facute de antrenorul lui Manchester City
Guardiola a avut parte si de transferuri nereusite in cariera sa ca antrenor
ADVERTISEMENT

În timp ce Pep Guardiola rămâne unul dintre cei mai buni antrenori din istorie, palmaresul său impresionant este umbrit de câteva transferuri care nu au atins așteptările la Manchester City. GOAL a făcut un clasament al celor mai dezamăgitoare achiziții din cariera de antrenor a lui Guardiola.

Top 10 cele mai slabe transferuri făcute de Guardiola

10. Mario Gotze (35 milioane euro)

Transferat de la Borussia Dortmund la Bayern Munich, Gotze a avut un început promițător sub comanda lui Guardiola. Cu toate acestea, stagnarea sa de formă și dificultatea de a se impune într-un rol clar l-au adus înapoi la Dortmund și, ulterior, în Eredivisie la PSV.

ADVERTISEMENT

9. Nolito (18 milioane euro)

Cunoscut de la vremea când juca pentru echipa a doua a Barcelonei, Nolito a avut o evoluție modestă la Manchester City. Transferul s-a dovedit a fi o provocare prea mare pentru el, iar aventura în Premier League nu a fost la înălțimea așteptărilor.

8. Martin Caceres (17 milioane euro)

Primul transfer al lui Guardiola la Barcelona, Caceres nu a reușit să se impună în primul sezon. Ajuns pe poziția a patra în ierarhia fundașilor centrali, Caceres a avut o perioadă dificilă în Catalonia și a fost trecut pe linie moartă de către club.

ADVERTISEMENT

7. Medhi Benatia (25 milioane euro)

Transferat de la Roma la Bayern înainte de sezonul 2015-2016, Benatia nu a reușit să câștige încrederea lui Guardiola. Cu doar 24 de starturi în Bundesliga în două sezoane, aventura sa bavareză s-a încheiat rapid.

6. Joao Cancelo (67 milioane euro)

Văzut drept un mare talent, Cancelo a avut un parcurs tumultuos sub comanda lui Guardiola la Manchester City. Personalitatea sa puternică a dus la conflicte frecvente cu antrenorul, rezultând într-o despărțire inevitabilă.

ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahomivc, cea mai mare dezamăgire din cariera lui Guardiola

5. Claudio Bravo (20 milioane euro)

În încercarea de a aduce un portar mai apt pentru jocul cu piciorul, Guardiola l-a adus pe Bravo, exilând-ul în același timp pe eroul cetățenilor,  Joe Hart. Performanțele lui Bravo nu au atins nivelul așteptărilor, iar transferul său a fost considerat un eșec.

4. Dmytro Chyhrynskyi (25 milioane euro)

Transferat la Barcelona în vara celui de-al doilea sezon al lui Guardiola, Chyhrynskyi nu s-a potrivit cu stilul de joc al catalanilor. Rămânând în umbra altor fundași centrali, ucraineanul a părăsit rapid clubul și s-a întors la Donețk.

ADVERTISEMENT

3. Kalvin Phillips (47 milioane euro)

Transferat în vara anului 2022, Phillips, deși promițător, a avut dificultăți inițiale, inclusiv o accidentare. Guardiola a pus sub semnul întrebării stilul de viață al jucătorului și l-a omis frecvent din echipa de start.

2. Benjamin Mendy (56 milioane euro)

După un sezon fără trofee, Guardiola a cheltuit masiv pentru a-și întări apărarea. Cu toate acestea, accidentarea gravă a lui Mendy la genunchi în primele săptămâni la club a împiedicat orice contribuție semnificativă.

1. Zlatan Ibrahimovic (64 milioane euro)

Deși a avut un debut impresionant cu 10 goluri în primele luni, conflictul inevitabil dintre ego-ul enorm al lui Ibrahimovic și metoda riguroasă a lui Guardiola l-a dus la plecarea sa după doar un sezon, clasându-l ca cel mai nefericit transfer al epocii sale la Barcelona.

ADVERTISEMENT