News

Teroare pe străzile din SUA, după ce un bărbat a ucis 4 oameni și a rănit alți 7. Unele victime au fost înjunghiate cu un cuțit

Patru persoane au fost ucise și șapte se află în stare gravă la spital, după un atac care momentan nu poate fi explicat de autorități, comis pe străzile din Rockford, SUA.
28.03.2024 | 12:41
Teroare pe strazile din SUA dupa ce un barbat a ucis 4 oameni si a ranit alti 7 Unele victime au fost injunghiate cu un cutit
Teroare pe străzile din SUA, după ce un bărbat a ucis 4 oameni și a rănit alți 7. Unele victime au fost înjunghiate cu un cuțit. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Atacatorul ar fi un bărbat, însă polițiștii din acest oraș american, din statul Illinois, nu știu ce l-a determinat să atace oameni în stânga și în dreapta, fără sens. Pe lista decedaților se află o tânără de 15 ani, o femeie de 63 de ani, un bărbat de 49 de ani și un tânăr de 22 ani. Suspectul în vârstă de 22 de ani a fost arestat după aproximativ o oră, potrivit autorităților.

Teroare pe străzile din SUA, după ce un bărbat a ucis 4 oameni și a rănit alți 7

Atacul a avut avut loc înainte de ora 13:15, ora locală, lângă Holmes Street, Cleveland Avenue și Eggleston Road, potrivit autorităților, care au remarcat că este vorba despre o ”scenă a crimei cu mai multe jurisdicții”. Șeriful din Winnebago, Gary Caruana, a declarat că una dintre victime a fost atacată în propria locuință.

ADVERTISEMENT

Victima, o tânără care a reușit să fugă din casă cu răni înjunghiate în mâini și față este în stare critică, a completat Caruana. Șeriful a precizat că victima este intubată. Un ”bun samaritean” care s-a oprit să ajute o femeie atacată a fost și el înjunghiat de suspect, însă bărbatul este în afara oricărui pericol.

Șeful Poliției din Rockford, Carla Redd, a declarat că ”a fost o crimă odioasă”. Totodată, Carla Redd a remarcat că nu toate victimele au fost înjunghiate în șirul de atacuri și nu au existat victime împușcate, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii despre modul în care acești oameni au fost uciși sau răniți.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, polițiștii nu știu care este motivul acestui atac extrem de grav. ”Nu avem un motiv clar cu privire la ceea ce a determinat acest individ să comită asemenea crime odioase”, a spus Redd reporterilor, cu mențiunea că nu există alți suspecți în libertate. ”Aceasta este o investigație în desfășurare cu mai multe agenții implicate”, este precizat în comunicatul de presă al autorităților.

Un nou atac pe străzile din SUA, soldat cu 7 răniți și 4 morți

Poliția i-a îndemnat pe rezidenții din orașul Rockford, situat la 100 de kilometri de Chicago, să studieze cu atenție înregistrările de la camerele de supraveghere personale pentru a preda autorităților orice informație relevantă pentru acest atac. Între timp, primarul din Rockford, Tom McNamara, a anunțat că este ”zguduit de acest act de violență și de impactul pe care îl are acum asupra mai multor familii”.

ADVERTISEMENT

”Este greu de înțeles cum s-ar putea întâmpla un astfel de atac și cât de crudă este situația. Ca și tată, fiu, soț și primar din Rockford, inima mea este ruptă și gândul meu este alături de cei care și-au pierdut viața, familiile lor și comunitatea noastră”, a completat primarul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Într-o comunitate liniștită, unde oamenii se cunoșteau, nimeni nu poate înțelege ce s-a întâmplat. Se pare că una dintre victime era un poștaș, extrem de îndrăgit de comunitate, iar un alt bărbat era un antrenor de baseball. ”Îi antrena pe copiii din zonă. Din ce am înțeles, mama și fiul său mai mic erau acasă când s-a întâmplat atacul”, a povestit Tim Schwanke, vecin cu una dintre victime.

ADVERTISEMENT

”Vorbind cu vecinii, moartea poștașului cântărește foarte mult. Acest cartier are încă cutii poștale la ușă, așa că poștașul bătea la ușa oamenilor zilnic și era cunoscut de toată lumea”, a comentat un polițist care se ocupă de acest caz. Primăria a decis ca Școala Gimnazială Flinn va fi deschisă pentru rezidenții din cartier și pentru familiile victimelor, iar aceștia vor putea primi consiliere psihologică gratuită aici.

ADVERTISEMENT