News

Părinții Raisei cer test poligraf pentru polițistul care le-a ucis fata. Ce motiv au invocat

Părinţii fetei care a murit pe trecerea de pietoni fiind lovită de o maşină de poliţie vor ca agentul în cauză să fie testat cu poligraful, pentru a stabili detalii neclare din declarațiile lui.
24.01.2022 | 11:02
Parintii Raisei cer test poligraf pentru politistul care lea ucis fata Ce motiv au invocat
ADVERTISEMENT

Familia fetiței care a fost ucisă pe trecerea de pietoni cere ca agentul în cauză să fie testat cu poligraful.

Părinții doresc ca acesta să fie testat deoarece consideră că nu a existat claritatea în ceea ce privește declarațiilor polițistului.

ADVERTISEMENT

Familia cere ca polițistul să fie testat cu poligraful

Mai mult, aceștia cer chiar ca el să prezinte toate documentele legale pentru capacitatea sa de a conduce autovehicule, respectiv permisul de conducere, dar și actele mașinii pe care o conducea.

Trebuie precizat faptul că polițistul poate fi testat doar dacă acesta își dă acordul.

Mai mult, părinții fetiței ucise pe trecerea de pietoni de pe strada Laminorului din Capitală cer să fie clarificate toate detaliile despre misiunea pe care o efectua agentul în momentul în care s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

S-ar putea afla în acest fel dacă polițistul stătea pe telefon în momentul în care a dat peste cele două copile pe trecerea de pietoni, deoarece el a spus în repetate rânduri că nu le-a observat.

Părinții vor să afle viteza cu care a mers omul legii

Totodată, tot cu ajutorul testului poligraf vor părinții să afle care a fost viteza reală a agentului, pentru că el a declarat la audieri că nu își mai amintește cu cât mergea în momentul accidentului.

ADVERTISEMENT

Polițistul a recunoscut că nu avea nicio misiune urgentă în momentul în care le-a lovit pe cele două fete pe trecerea de pietoni.

Acesta a fost chemat la audieri de două ori, dar nu a mers din cauza stării emoționale și din cauză că nu avea avocat.

ADVERTISEMENT

Adrian Cuculis, avocatul victimelor, a precizat ce a spus agentul despre ziua în cauză:

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui.

Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT