Life

Theo Rose și Florin Salam, criticați că au cântat manele ca să ajute copii bolnavi. Artista a explodat: „Trebuie să fii dobitoc”

Theo Rose și Florin Salam au ajuns în mijlocul unui scandal, după ce au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ajuta niște copii bolnavi de cancer.
10.01.2023 | 18:54
Theo Rose si Florin Salam criticati ca au cantat manele ca sa ajute copii bolnavi Artista a explodat Trebuie sa fii dobitoc
Theo Rose a reacționat după ce ea și Florin Salam au fost criticați că ajută. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gestul lui Florin Salam de a cânta ziua unui copil bolnav de cancer și a-i dona banii necesari operației care i-ar fi salvat viața a stârnit critici pe internet. Theo Rose, care chiar zilele trecute a fost în vizită la Spitalul Fundeni, a avut o reacție acidă și a transmis un mesaj vehement celor care critică ajutorul și popularizarea unor campanii de donații doar pentru că artiștii care s-au implicat cântă manele.

Theo Rose, scandalizată de comentariile oamenilor vizavi de gestul caritabil al lui Florin Salam. Ce a scos-o din minți pe artistă

Codin Maticiuc a publicat marți, 10 ianuarie, o postare prin care a povestit gestul caritabil pe care Florin Salam l-a făcut pentru Nico, un băiat de doar 12 ani bolnav de cancer. Copilul a mai fost tratat o dată, la Timișoara, în 2012, dar boala a recidivat, mult mai agresiv de data aceasta.

ADVERTISEMENT

Tatăl copilului a făcut tot posibilul să-l ajute, însă asociațiile, chiar și unele cu renume, l-au refuzat spunând că nu se mai poate face nimic.

Ajutorul a venit din partea lui Florin Salam, artist care este la rândul tatăl a cinci copii, și pe care Nico îl admira. Nu doar că a acceptat să-i îndeplinească cea mai mare dorință a băiatului și a cântat gratis la ziua lui de naștere, dar a donat toți banii strânși din dedicații, iar la final a mai pus de la el, pentru a achita costul integral al operației necesare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, viața lui Nico nu a mai putut fi salvată, iar acesta s-a stins înainte de a ajunge pe mâna medicilor, după cum se arată în povestea tristă, ce poate fi citită integral pe pagina de Facebook a lui Codin Maticiuc. 

Totuși, de la petrecerea în cauză s-au viralizat câteva imagini în care Florin Salam cânta în genunchi, gest pe care solistul de manele obișnuiește să-l facă în timpul prestațiilor sale.

ADVERTISEMENT

Theo Rose și Florin Salam, „condamnați” că au vrut să ajute

Recent, în mediul online, au apărut mai multe imagini din timpul vizitei pe care Theo Rose și Bogdan de la Ploiești au făcut-o zilele trecute la Spitalul Fundeni. Artista a cântat una din piesele sale celebre, Cămașa, la cererea mamei unui copil bolnav.

Cumva, momentul ei și al lui Florin Salam s-au contopit în mintea unora care le-au văzut, dar nu i-au admirat pentru bunătate și empatie, din contră, i-au criticat că au ales să cânte manele.

ADVERTISEMENT

„Un gest superb. Un gest pe care cred și sper că l-ar face orice om care și-ar permite chestia asta. Adică, să știi că depinde viața unui om de o zi de muncă din viața ta, de o cântare, de 10 dintre cântările tale? N-ai alege să salvezi o viață? 

Din păcate, copilul s-a stins, n-a mai ajuns la intervenție. Ce vreau să zic este că paralela a fost făcută cu un moment devenit viral pe internet, cu mine când cânt piesa Cămășa, la spitalul Fundeni, secțiunea hematologie pediatrică.

Pentru că o mămică mi-a cerut dacă pot să le cânt puțin din piesa asta pentru că au ascultat-o cu puțin înainte ca noi să ajungem la ei, fără să știe că o să-i vizităm. 

Nici n-am stat să mă gândesc. Atâta timp cât omul se află în situația aia, îi dai tot ce-ți cere. Eu dacă am putut să le fac ceva, să le aduc puțină bucurie…”, a spus iubita lui Anghel Damian. 

Theo Rose: „Sunteți făcuți de grămadă”

Theo Rose este genul de persoană care nu se ascunde după deget, astfel că nu s-a ferit deloc să exprime public faptul că este mai mult decât deranjată de comentariile răutăcioase. Actrița din Clanul a luat atitudine și a transmis un mesaj deloc cenzurat gurilor rele.

„Au apărut tot felul de comentarii din partea unor oameni de cultură care condamnă manelele și incultura asociată cu acest gen muzical și care pretind că orice gest venit din direcția asta, nu ar trebui să fie luat în considerare. Am văzut câteva comentarii, erau ceva de genul: ‘Bravo, manele se cântă la bolnavii de cancer’.

Dar ce se cântă nebunilor? Vivaldi?! Ascultătorilor de muzică clasică. Păi da, bă, că n-am știut eu să cânt muzică clasică, că ajungeam mare. Dacă cântam muzică clasică, mă asculta toată România, toți oamenii ăștia mă ascultau. Pfuu, fir-ați ai naibii, că n-am știut eu să vă fac eu vouă pe plac.

Trebuie să fii dobitoc ca să lași un comentariu ca ăsta. Nu vă mai considerați selectivi doar pentru faptul că nu ascultați manele. Sunteți făcuți grămadă”, a reacționat Theo Rose.

ADVERTISEMENT