Fotbal international

Thiago Silva, performer la 38 de ani! Cum a devenit căpitanul Braziliei unul dintre cei mai buni fundași din lume pe final de carieră

Thiago Silva (38 de ani), căpitanul Braziliei, se află în fața ultimului Campionat Mondial. Jucătorul lui Chelsea are un final de carieră fabulos.
24.11.2022 | 10:09
Thiago Silva performer la 38 de ani Cum a devenit capitanul Braziliei unul dintre cei mai buni fundasi din lume pe final de cariera
Meciul Serbia este partida cu numărul 110 pentru Thiago Silva în tricoul naționalei Braziliei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Brazilia debutează la Campionatul Mondial din Qatar în fața Serbiei, unul dintre cele mai așteptate meciuri din grupe ale acestui turneu final.

Național Selecao, în drum spre titlul mondial condusă de căpitanul Thiago Silva

Cariera lui Thiago Silva nu a fost tot timpul pe un trend ascendent, mai ales la început. La 15 ani, brazilianul a fost refuzat de nu mai puțin de trei echipe, iar micul Thiago se gândea dacă poate ajunge cu adevărat fotbalist.

ADVERTISEMENT

Ivo Wortmann, antrenorul lui Silva de la Juventude, a fost cel care i-a schimbat traiectoria și destinul, la vârsta de 20 de ani. Wortmann l-a reprofilat din mijlocaș la închidere în fundaș central.

În 2005 a ajuns pentru prima dată în Europa, fiind transferat de FC Porto pentru 2,5 milioane de euro. A fost cedat însă după doar câteva luni la Dinamo Moscova, de unde se întoarce în Brazilia, la Fluminense.

ADVERTISEMENT

La 24 de ani, AC Milan le plătește celor de la Fluminense 10 milioane de euro. Cucerește titlul cu Milan doi ani mai târziu și este ales „Jucătorul sezonului”.

Thiago Silva este transferat de PSG în 2012, unde în scurt timp devine căpitanul echipei

Paris Saint-Germain l-a dorit cu insistență pe Thiago Silva, pentru care plătește în 2012 nu mai puțin de 42 de milioane de euro. La 31 de ani, când alții se gândesc deja să se lase de fotbal, Silva câștigă în Franța toate cele patru trofee puse în joc, din postura de căpitan al echipei.

ADVERTISEMENT

La 34 de ani, Thiago Silva a câștigat primul trofeu cu naționala Braziliei în 2019, când „galben-verzuii” câștigă finala Copa America împotriva Peru cu scorul de 3-1.

Thiago Silva e ca un vin vechi, care cu trecerea timpului devine din ce în ce mai bun. Transferat la Chelsea în 2020 din postura de jucător liber de contract, fundașul central în vârstă de 36 de ani la acea vreme îi conduce pe londonezi în finala Champions League, câștigată în fața celor de la Manchester City, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Au trecut mai bine de doi ani de la cea mai importantă performanță din carieră, iar Thiagi Silva e tot acolo în vârf, iar cum își poate încheia cariera în stil de mare campion: cu trofeul Cupei Mondiale.

Pentru Thiago Silva, meciul cu Serbia este cel cu numărul 110 pentru naționala Braziliei. Jucătorul mai are contract cu Chelsea până în vara lui 2023. Rămâne de văzut dacă stoperul va dori să continue să joace la un nivel uriaș sau se gândește să agațe ghetele în cui.

ADVERTISEMENT
Tags: