Life

TikTok, o nouă provocare mortală. A făcut deja mai multe victime până acum

TikTok, un alt trend extrem de periculos. Deja a luat viețile mai multor persoane până în prezent. Despre ce este vorba.
07.07.2023 | 20:55
TikTok o noua provocare mortala A facut deja mai multe victime pana acum
TikTok, un alt trend extrem de periculos. A luat viețile mai multor persoane până în prezent. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai populară rețea de socializare ”promovează” o nouă provocare mortală. A făcut deja mai multe victime până acum. Semnalul de alarmă tras de autorități legat de concursul la care iau parte oameni de diverse vârste.

TikTok, un alt trend extrem de periculos. A luat viețile mai multor persoane până în prezent

TikTok are în momentul de față un alt trend extrem de periculos. A luat viețile mai multor persoane până în prezent. Internauții au încercat ”concursul” care spune că trebuie să sari de pe barca în mișcare direct în apa lacului.

ADVERTISEMENT

Patsy Douglas, corespondent CNN, a subliniat că aceasta se numește boatjumping (sari din barcă). Mulți s-au aruncat de pe barca care era în mișcare, trendul fiind un motiv de îngrijorare pentru echipele de salvare.

În ultima jumătate de an patru persoane și-au pierdut deja viața după ce au făcut provocarea din mediul virtual. Autoritățile americane spun că nu este vorba numai de tineri, ci și de alte persoane mai în vârstă.

ADVERTISEMENT

„Cele patru cazuri la care am răspuns când au sărit din barcă au suferit practic o moarte instantanee”, a declarat un reprezentant al echipelor de salvare legat de ”concursul” de pe TikTok, mai arată sursa citată mai sus.

„Este foarte tristă pierderea inutilă de vieţi omenești în aşa fel. Şi asta este frustrant, mai ales că noi lucrăm foarte mult pentru a salva cât mai multe vieţi, iar asemenea provocări fac intervențiile foarte dificile”, au completat salvatorii.

ADVERTISEMENT

TikTok, locul provocărilor

Un tânăr care a auzit de cea mai nouă provocare de pe TikTok a dezvăluit că au ajuns la urechile sale câteva povești de groază. Acesta știe cazuri în care persoanele s-au lovit la cap sau nu au mai fost găsite niciodată.

Aplicația este văzută în prezent ca un loc al provocărilor, părinții trebuind să fie atenți la ”jocurile” în care intră cei mici care copiază tot ceea ce văd în mediul online. Blackout sau provocarea leșinului este la fel de periculoasă ca cea a săritului din barcă.

ADVERTISEMENT

Cei mici sunt încurajați să se stranguleze până în clipa în care ajung să fie inconștienți. Scopul ei ar fi atingerea unei stări alterate de conștientizare prin lipsa de oxigen. Peste 15 persoane au murit după ce au folosit-o.

Provocarea în care se amestecă nucșoară cu apă sau lapte poate fi letală. Adulții trebuie să fie atenți pentru că copiii o pot încerca pentru că are efect similat cu consumul de substanțe interzise. Poate fi mortală dacă nucșoara e consumată în doze mari.

ADVERTISEMENT
Tags: