Sport

Ligue 1, campionatul cu cel mai mare timp efectiv de joc din Top 5 Europa. Ce meci a oferit cea mai mare activitate

În ultimul weekend, media timpului de joc efectiv în Ligue 1 a fost de peste 58 la sută. Prima divizie franceză a fost urmată de Bundesliga, cu 57%, Premier League, cu 55%, La Liga, cu 53%, și Serie A, cu 52%.
27.01.2022 | 17:43
Ligue 1 campionatul cu cel mai mare timp efectiv de joc din Top 5 Europa Ce meci a oferit cea mai mare activitate
ADVERTISEMENT

Cel mai disputat campionat european din weekend-ul recent încheiat a fost Ligue 1. Cel puțin din punctul de vedere al timpului efectiv de joc, unde prima divizie franceză și-a depășit destul de clar rivalele din primele cinci ligi ale Europei.

Astfel, cele 10 meciuri ale ultimei runde din Ligue 1 au avut o medie a timpului efectiv de joc de 58,20 de minute, cu mai bine de un minut peste Bundesliga, care a avut o medie de 57 de minute.

ADVERTISEMENT

Podiumul este încheiat de Premier League, cu o medie a timpului efectiv de joc de 55,30 de minute, iar topul este completat de La Liga, cu o medie de 53,30 de minute, și de Serie A, cu 52,90 de minute.

Liderul din Ligue 1, pe primul loc și în Europa ca timp efectiv de joc

Ligue 1 s-a clasat în vârful acestei ierarhii ajutată și de meciul cu cel mai mare timp de joc efectiv al weekend-ului, Paris Saint-Germain – Stade Reims 4-0, cu 68 de minute și 32 de secunde.

ADVERTISEMENT

Partida de pe Parc des Princes a avut un ritm de aproape două ori mai mare decât al confruntării cu cel mai scăzut timp de joc efectiv al sfârșitului de săptămână, Genoa – Udinese, cu doar 39 de minute și 30 de secunde.

Meciul de pe Luigi Ferraris a tras foarte mult în jos întreaga etapă din Serie A, în ciuda faptului că aceasta a beneficiat de câteva jocuri cu un ritm destul de intens, precum AC Milan – Juventus sau Empoli – AS Roma.

ADVERTISEMENT

Real și Atletico, la polii opuși în La Liga în privința timpului efectiv de joc

Deși a ocupat penultima poziție din Top 5 Europa, La Liga a avut parte de un meci cu un timp de joc efectiv foarte ridicat, Real Madrid – Elche, revenirea trupei lui Carlo Ancelotti de la 0-2 la 2-2 în repriza secundă făcând să se contorizeze 60 de minute și 32 de secunde în acest sens.

La polul opus, se află partidele Atletico Madrid – Valencia și Granada – Osasuna, ambele cu 45 de minute, deși au avut desfășurări diametral opuse.

ADVERTISEMENT

Practic, o întreagă repriză s-a scurs ca urmare a executării unor auturi de poartă, a aruncărilor de la margine și a altor momente de acest gen.

După 0-0 la pauză, gruparea din Pamplona a preluat conducerea în minutul 64 și a marcat golul prin care a închis tabela în minutul 89, în timp ce întâlnirea de pe Wanda Metropolitano a fost precum un thriller autentic.

Valencia a condus cu 2-0 la pauză, dar Atletico Madrid a întors spectaculos rezultatul în ultimele 25 de minute și s-a impus cu scorul de 3-2, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale weekend-ului trecut.

ADVERTISEMENT