Sport

Țiriac intervine în scandalul de dopaj al lui Halep: “E nedrept. Din acest motiv nu am vrut să fiu în aceste organizații”

Ion Țiriac consideră nedrept tratamentul la care este supusă Simona Halep. Fostul număr 1 mondial se luptă pentru dreptate după suspendarea de 4 ani pentru dopaj.
06.12.2023 | 07:00
Tiriac intervine in scandalul de dopaj al lui Halep E nedrept Din acest motiv nu am vrut sa fiu in aceste organizatii
Ion Tiriac sare in apararea Simonei Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru utilizarea substanței interzise roxadustat și suspiciunea că ar fi folosit metode sau substanțe interzise pe durata sezonului 2022. Patrick Mouratoglou a recunoscut într-un interviu recent că își asumă responsabilitatea pentru suspendarea Simonei.

Țiriac sare în apărarea lui Halep

“Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este.

ADVERTISEMENT

Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce?”, a punctat Ion Țiriac pentru euronews.ro.

Simona Halep, născută la Constanța, pe 27 septembrie 1991, este o jucătoare profesionistă de tenis cu o înălțime de 1,68 metri. Cu un palmares impresionant, Halep a câștigat din tenis aproximativ 40,203,437 dolari în cursul carierei sale și este fost număr 1 mondial.

ADVERTISEMENT

Halep a mers la TAS pentru a își face dreptate

“Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, ‘nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez.

De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale’ și tot așa. Nu totul este alb sau negru. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și ilegal, ceea ce fac ei.

ADVERTISEMENT

Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei. Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță.

Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații”, a declarat Ion Țiriac pentru euronews.ro.

ADVERTISEMENT

În cazul în care suspendarea nu se anulează, Simona Halep va avea drept de joc abia din data de 6 octombrie 2026. În acest moment, audierea Simonei Halep nu apare pe listă celor de la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv este ultima șansă a Simonei de a anula suspendarea.

ADVERTISEMENT