Life

Titi Aur: ”Șoferul român e obraznic”. În ce situații trebuie folosite, de fapt, avariile la mașină

Când și cum se folosesc corect avariile la mașină. Titi Aur, sfaturi prețioase pentru toți șoferii care vor să fie în siguranță la volan
19.01.2024 | 08:56
Titi Aur Soferul roman e obraznic In ce situatii trebuie folosite de fapt avariile la masina
Cum se folosesc corect avariile la mașină. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Titi Aur este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea auto. Pasionat de mașini și de conducere defensivă, Titi Aur cunoaște cele mai multe secrete despre autoturisme. Tocmai de aceea, sfaturile lui sunt importante pentru șoferii care vor să fie în siguranță la volan.

Când trebuie să apeși, real, pe butonul de avarii

Fără doar și poate, traficul din marile orașe este o adevărată provocare. De cele mai multe ori, anumite situații îi enervează șoferi, iar asta poate transforma condusul într-o adevărată corvoadă.

ADVERTISEMENT

Comportamentul de la volan trebuie să fie unul adecvat care să nu îi pună deloc în pericol pe ceilalți participanți la trafic. Totuși, există și șoferi care își fac propriile reguli în trafic, reușind să îi enerveze la culme pe ceilalți.

Unul dintre gesturile care creează frustrare în rândul șoferilor este abuzul de avarii. Foarte mulți posesori de permis de conducere apelează la avarii ori de câte ori au o situație pe care o consideră o adevărată problemă.

ADVERTISEMENT

Specialistul în conducere defensivă, Titi Aur a observat de foarte mult timp acest reflex în rândul șoferilor din România. Tocmai de aceea, a simțit nevoia de a face anumite precizări. Astfel, speră că se va înțelege adevăratul rol al avariilor.

De cele mai multe ori, șoferii apasă butonul de avarii pentru a opri oriunde. Mulți consideră că au anumite urgențe. De fapt, sunt doar situații pe care nu vor să le mai amâne și simt nevoia să le rezolve pe moment.

ADVERTISEMENT

Titi Aur a recunoscut că avariile sunt folosite de șoferii români în cele mai nepotrivite momente. Chiar el a observat persoane care opreau mașina pe avarii, pe autostradă, pentru a mânca pe capotă sau pentru a fuma o simplă țigară.

Titi Aur: ”Eu aș sancționa foarte tare”

Nici în traficul din orașe situația nu este mai roz. Foarte mulți șoferi lasă mașinile pe avarii pentru a merge să scoată banii de la bancomat sau pentru a vorbi cu un prieten. Tocmai de aceea, Titi Aur crede că nu mulți sunt cei care au înțeles utilitatea avariilor de la mașină.

ADVERTISEMENT

”Această comandă a mașinii e destinată să o utilizezi doar atunci când ești într-o situație fortuită. Adică, ești într-un loc în care incomodezi, dar ai o problemă. De aici și denumirea de avarii. Dacă e o situație gravă, pui pe avarii și înțeleg cei din jurul tău că ai o problemă.”, a spus Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

Așa cum îi spune și numele, butonul de avarii trebuie folosit doar în situații reale de urgență. Nicidecum așa cum procedează românii, atunci când sunt comozi și nu vor să caute un loc de parcare și să meargă pe jos până la bancomat.

Acest comportament întâlnit la șoferii din România îl irită foarte mult pe Titi Aur. Ba mai mult, acesta a spus în cadrul emisiunii ”De ce conducem” că astfel de gesturi ar trebui să fie sancționate foarte dur.

”Nu ai o problemă că trebuie să-ți iei țigări, să scoți bani de la bancă sau să-ți duci copilul la școală. Aia nu e o problemă. În acele cazuri, găsești loc de parcare și faci 100-200 de metri pe jos. La noi se consideră că dacă pui pe avarii poți să oprești oriunde.”, a mai declarat Titi Aur pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: