Sport

Toamnă infernală pentru Emma Răducanu! Campioana de la US Open și-a aglomerat programul cu încă un turneu

Emma Răducanu joacă tenis la foc automat. Înainte să debuteze la Indian Wells, campioana de la US Open și-a adăugat un nou turneu în program.
04.10.2021 | 19:19
Toamna infernala pentru Emma Raducanu Campioana de la US Open sia aglomerat programul cu inca un turneu
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu are o toamnă extrem de încărcată. Britanica cu origini românești și-a anunțat prezența la încă un turneu, chiar înaintea debutului la Indian Wells.

Jucătoarea în vârstă de 18 ani va participa luna viitoare în competiția Upper Austria Ladies Linz. Așadar, după succesul istoric de la New York, Emma a avut timp să se bucure de numai trei săptămâni de pauză, programul ei fiind infernal până la finalul lui 2021.

ADVERTISEMENT

Toamnă infernală pentru Emma Răducanu! Campioana de la US Open s-a înscris și la turneul de la Linz

După ce va termina cu Indian Wells, Emma Răducanu e înscrisă și în turneul de la Moscova, Kremlin Cup, care va începe pe 18 octombrie, dar și la cel din România, Transylvania Open, programat să ia startul la doar o săptămână distanță de la debutul competiției din Rusia.

În ceea ce privește turneul de la Linz, acesta are data de start pe 6 noiembrie. Britanica ar putea fi pusă însă în ipostaza să renunțe la el în cazul în care se va califica la Turneul Campioanelor, deoarece datele de desfășurare ale competiții lor din Austria și Guadalajara se vor suprapune.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu se pregătește pentru Indian Wells cu Jeremy Bates

La Indian Wells, primul turneul din seria de foc a acestei toamne, Emma Răducanu va avea un nou antrenor. Britanica este calificată pe tabloul principal, după ce a beneficiat de un wild-card de la organizator și deja se află peste Ocean pentru a se pregăti.

Jeremy Bates este numele celui care o va antrena pe Emma Răducanu, după despărțirea de Andrew Richardson, cel care a ajutat-o să cunoască gloria la US Open. Bates nu îi este deloc străin jucătoarei cu origini românești, el fiind antrenor și la Federația Britanică de tenis.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Regatul Unit, Jeremy Bates este doar o variantă temporară pentru Emma, care are nevoie de cineva care să o pregătească full-time. O decizie definitivă ar putea fi luată însă abia la finalul anului, unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Andrew Richardson fiind și Darren Cahill.

Emma Răducanu, întâlnire cu Gabriela Ruse: „ADN Românesc”

Înaintea startului competiției de la Indian Wells, Emma Răducanu s-a întâlnit pe terenul de antrenament cu Gabriela Ruse, locul 92 WTA. La finalul ședinței de pregătire, britanica în vârstă de 18 de ani a postat pe Instagram o fotografie alături de Gabriela, însoțită de mesajul „Antrenament cu Gabi Ruse”.

ADVERTISEMENT
FOTO: Instagram Emma Răducanu

Imediat, românca a repostat pe contul ei fotografia, pe care a descris-o ca fiind cu „ADN românesc”.

FOTO: InstaStory Gabriel Ruse

Spre deosebire de Răducanu, care a scăpat de calificări datorită wild-cardului, Ruse va trebui să treacă două tururi ca să acceadă pe tabloul principal de la Indian Wells, turneu supranumit și „al 5-lea Slam”.

Românca va disputa primul meci marți, 5 octombrie, împotriva lui Ellie Douglas (locul 566 WTA). Dacă va trece de americancă, Ruse va da peste învingătoarea partidei dintre Vickery (locul 228 WTA) și Pattinama Kerkhove (locul 153 WTA).

ADVERTISEMENT