Sport

Sepsi – U Cluj e finala Cupei României Betano, ediția 2022/2023. Când și unde are loc meciul pentru trofeu

Sepsi - Universitatea Cluj este finala Cupei României Betano din sezonul 2022/2023, duelul urmând să aibă loc la Sibiu, pe stadionul lui Hermannstadt.
27.04.2023 | 21:13
Sepsi  U Cluj e finala Cupei Romaniei Betano editia 20222023 Cand si unde are loc meciul pentru trofeu
Totul despre Sepsi – U Cluj, finala Cupei României Betano, ediția 2022/2023. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Actul final de la Sibiu se va miercuri, 24 mai, iar câștigătoarea va contribui decisiv la ocuparea locurilor pentru preliminariile cupelor europene, ținând cont de faptul că Universitatea Cluj nu și-a luat licența UEFA.

Totul despre Sepsi – U Cluj, finala Cupei României Betano, ediția 2022/2023

Sepsi – Universitatea Cluj este finala Cupei României Betano din sezonul 2022-2023, iar actul final se va disputa la Sibiu, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK. Covăsnenii visează să câștige din nou trofeul, așa cum au reușit să o facă în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie în cupă, Sepsi își asigură participarea în preliminariile cupelor europene, ceea ce înseamnă că locul 3 din campionat va juca un meci decisiv împotriva câștigătoarei meciului dintre prima și a doua echipă din play-out.

În cazul în care „șepcile roșii” vor reuși să se impună, locul 3 va duce automat în preliminariile Conference League, pentru că Universitatea Cluj nu a luat licența UEFA și nu are drept de participare în cupele europene.

ADVERTISEMENT

„Locul de organizare și desfășurare a Finalei Cupei României, ediția 2022/2023, și a Finalei Cupei de Tineret, să fie Stadionul Municipal Sibiu”, s-a arătat pe site-ul oficial al FRF-ului.

  • 24 mai 2023 este data la care se va disputa finala Cupei României Betano

Sepsi, victorie entuziasmantă împotriva CFR-ului

Sepsi a fost prima echipă calificată în finala Cupei României Betano, după ce a trecut lejer de CFR Cluj, învingând campioana României, scor 3-0, partidă în care Andrei Burcă a fost eliminat în prima repriză.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Universitatea Cluj a reușit să câștige confruntarea cu UTA, chiar dacă Mircea Rednic a debutat pe banca tehnică a arădenilor, scor 1-0, după golul reușit de Dan Nistor din penalty, în minutul 41.

„Ne apărăm trofeul la Sibiu și mă bucur, sunt mulțumit pentru ce au făcut băieții, îi felicit pentru că au făcut una dintre cele mai bune prime reprize de când sunt eu aici.

ADVERTISEMENT

Au jucat cu intensitate și mă bucur pentru că am câștigat. Nu e ușor să ținem același ritm și aceeași intensitate mereu”, a spus Cristiano Bergodi, la finalul meciului cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: