Sport

Toni Petrea, discurs de adio la FCSB: “Sper ca Todoran să aibă mai mult noroc decât am avut noi!”

Toni Petrea şi-a luat adio de la FCSB la finalul meciului pierdut cu CFR Cluj, pierdut cu 0-2 în ultima etapă din play-off.
25.05.2021 | 22:59
Toni Petrea discurs de adio la FCSB Sper ca Todoran sa aiba mai mult noroc decat am avut noi
Toni Petrea, discurs de adio la FCSB: "Sper ca Todoran să aibă mai mult noroc decât am avut noi!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat pentru a patra oară în ultimii cinci ani pe locul doi în Liga 1. Roş-albaştrii au fost învinşi din nou de CFR Cluj în lupta pentru titlu şi, după înfrângerea din Gruia, roş-albaştrii au încheiat la 9 puncte de rivali.

Pentru Toni Petrea, meciul împotriva campioanei României a fost ultimul din postură de antrenor la FCSB. Deşi Gigi Becali i-a propus să rămână la club, Petrea a decis să plece de la roş-albaştrii pentru că a ratat obiectivul.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea şi-a luat adio de la FCSB: “Cel mai important lucru care a contat în luarea deciziei a fost pierderea titlului”

Antrenorul a vorbit despre decizia sa la finalul confruntării de la Cluj, spunând că a hotărât să plece în momentul în care echipa sa nu mai avea nicio şansă la titlu. Le-a mulţumit conducătorilor, jucătorilor şi staff-ului:

“Am condus o mare parte a sezonului. În play-off am avut probleme şi nu am putut ţine ritmul pe final. Felicit CFR-ul pentru campionat. Am decis după meciul Botoşani-CFR Cluj să plec, atunci când nu mai aveam şanse la titlu. 

ADVERTISEMENT

Cel mai important lucru care a contat în luarea deciziei a fost pierderea titlului. Aveam obiectiv câştigarea campionatului, când nu am reuşit, am decis să fac un pas în spate. Nu m-am gândit ce să fac.

“La echipă ar trebui puţin mai multă maturitate în joc”

M-am gândit la meciurile cu Craiova şi CFR Cluj, să mă ocup de copii şi să îi integrez împotriva acestor adversari. Îi urez succes lui Dinu Todoran, să aibă mai mult noroc decât am avut noi aici.

ADVERTISEMENT

Doresc să mulţumesc pe această cale conducătorilor, jucătorilor şi suporterilor, care au fost alături de noi, chiar dacă nu au putut fi pe stadion. La echipă ar trebui puţin mai multă maturitate în joc, dar cu aceste meciuri împotriva adversarilor”, a spus Toni Petrea.

Toni Petrea, câştigător de Cupa României cu FCSB!

Toni Petrea a preluat FCSB în luna iulie a anului trecut. A reuşit să câştige Cupa României cu FCSB, după ce a învins cu 1-0 pe Sepsi în finală, singurul trofeu câştigat de Petrea pe banca roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat sezonul regulat pe primul loc, însă a fost pulverizată de CFR Cluj în play-off. Deşi a intrat cu un punct avans faţă de rivală, CFR Cluj a câştigat titlul la o diferenţă de 9 puncte de roş-albaştrii.

Dinu Todoran, alesul lui Gigi Becali: “Decât să câștig cu un om rău, mai bine pierd cu un om bun”

Gigi Becali a negociat cu Marius Şumudică şi Nicolae Dică preluarea băncii tehnice, însă în cele din urmă, antrenorul roş-albaştrilor din sezonul viitor va fi Dinu Todoran: Patronul FCSB a explicat alegerea:

“Voi mă știți pe mine cum sunt. Eu nu merg pe valoarea profesională, ci pe valoarea umană. Așa fac eu și mi-a mers bine în viață. Decât să câștig cu un om rău, mai bine pierd cu un om bun.

Jucătorii nu gândesc ce antrenor e. Ei, când au semnat un contract, au gândit că semnează pe trei ani, pe patru ani, pe cinci ani. Ei nu au semnat că ne dă un antrenor sau altul”, a spus patronul FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT