Sport

Toni Petrea, îngrijorat înainte de CFR Cluj – FCSB, derby-ul pentru titlu: “Am sesizat o lipsă de încredere”. Video

Antrenorul FCSB-ului, Toni Petrea, a analizat derby-ul care decide titlul în Casa Pariurilor Liga 1, cu cinci etape rămase de disputat și cinci puncte diferențe între cele două rivale.
16.04.2022 | 10:53
Toni Petrea ingrijorat inainte de CFR Cluj  FCSB derbyul pentru titlu Am sesizat o lipsa de incredere Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB este meciul care decide titlul în Casa Pariurilor Liga 1 și se va juca cu casa închisă, într-o atmosferă senzațională.

Toni Petrea, mesaj pentru jucătorii săi: „Vrem să conducem jocul și să ne impunem stilul”

Toni Petrea are nevoie neapărată de victorie pe terenul lui CFR Cluj, unde nu a reușit niciodată să câștige în play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„O deplasare pe terenul echipei de pe primul loc, cu jucători valoroși și un lot foarte numeros. Au rezultate fantastice în acest sezon în Liga 1. Mergem încrezători pentru un rezultat bun și vrem să câștigăm.

E un meci important pentru ambele echipe. Dacă nu vom reuși să câștigăm distanța se mărește și mai rămân cinci jocuri în care se poate întâmpla orice, dar vor lua o obține serioasă pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Ne propunem să avem o evoluție cât mai bună, știm stilul lor de joc, că au o apărare bună și sunt foarte periculoși la fazele fixe, dar în același timp vrem să conducem jocul și să ne impunem stilul”.

Toni Petrea, mesaj pentru jucători înainte de CFR Cluj – FCSB: „Am sesizat o lipsă de încredere”

Toni Petrea a pregătit foarte bine acest meci și a încercat să îi facă pe jucători să înțeleagă că este ultima lor șansă din acest sezon, iar în cazul în care nu vor reuși să câștige mai sunt foarte puține meciuri.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, cred că la fiecare joc indiferent ce ai făcut trebuie să abordezi la victorie. Treaba antrenorului e să îi țină în priză pe jucători la fiecare meci. Nu contează dacă vom înscrie primii, au fost răsturnări de situație, se marchează multe goluri pe final. Nu cred că va fi câștigătoare echipa care va marca prima.

Fiecare jucător conștientizează momentul, că suntem pe final de sezon și nu mai sunt multe meciuri să recuperăm. Asta încerc să le transmit la fiecare meci.  Eu sper să avem mai multă maturitate, liniște și concentrare și să avem mai multă încredere. Am sesizat o lipsă de încredere și să creadă în potențialul lor individual și al echipei.

ADVERTISEMENT

Eu am semnat contract până la finalul sezonului. Sunt speculații de presă și din ce știu eu nu s-a pus probleme de așa ceva. Eu mă concentrez doar pe acest final de sezon și ulterior voi dedice ce voi face în continuare. E prematur să spun dacă voi pleca. 

E un arbitru bun. Sper că va arbitra foarte bine și să nu iasă în prim plan. Cred că toți oamenii din fotbalul sunt prieteni între ei. Nu vreau să gândesc alte lucruri vis a vis de prietenie și amiciție”.

Toni Petrea e invidios pe organizarea defensivă a lui CFR Cluj: „Mie îmi place stilul lui Dan Petrescu”

Toni Petrea este impresionat de seria de patru titluri consecutive a lui CFR Cluj și și-ar dori ca FCSB să aibă o organizare defensivă atât de bună precum cea a ardelenilor.

„O echipă care a câștigat de atâtea ori campionatul înseamnă că sunt o echipă puternică și au o strategie foarte bine pusă la punct și trebuie să ne gândim și noi cum putem să ajungem din nou să avem o astfel de serie ca în trecut. Mie îmi place stilul lui Dan Petrescu, organizarea defensivă e foarte importantă la ora actuală. Asta cred că aș lua. Toată lumea critică pe Simeone, dar a avut rezultate.

Nu prea mai dorm bine de mult timp! Aici sunt probleme pe care trebuie să le rezolv. Presiune e la orice echipă cu pretenții. Sunt cerințe mari, vrei să câștigi trofee și să ai performanțe. Încerc să nu o duc către jucători. Și noi am beneficiat de suportul fanilor și acolo sunt pătimași și poate e un avantaj, dar noi trebuie să fim concentrați la joc.

În teren se întâmplă multe lucruri, intervine și inspirația de moment. Și micile detalii contează, chiar și un aut. În ciuda tinereții lui, Tavi Popescu pare foarte matur și echilibrat în afara terenului. Nu se ia după ce scrie și dă dovadă de o maturitate incredibilă. Sper să rămână același băiat cu bun simț și să prindă un contract cât mai bun. Keșeru nu va fi în lot.

Am vorbit cu jucătorii să ne așteptăm la orice atitudine din partea echipei adverse. Trebuie să fim capabili să rezistăm la orice stil de joc și să avem agresivitatea corespunzătoare.Ținând cont că ei sunt pe primul și au cinci puncte în plus ei ar trebui să fie favoriți, dar noi încercăm să le dăm planurile peste cap”, a declarat antrenorul FCSB-ului la conferința de presă dinaintea derby-ului de titlu cu CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: