Life

Top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr. Evită să le consumi în cantități mari dacă vrei să slăbești

Acestea sunt cele 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr. Dacă vrei să slăbești, ar fi bine să ții cont de cantitatea pe care o consumi.
29.05.2023 | 11:02
Top 10 fructe care contin cel mai mult zahar Evita sa le consumi in cantitati mari daca vrei sa slabesti
Top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să slăbești ar fi bine să ții cont de top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr. Acestea îți pun în pericol silueta atunci când sunt consumate în cantități mult prea mari. Iar asta în ciuda faptului că au numeroase beneficii pentru organism.

Top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr

Fie că vrei să urmezi o dietă de slăbit, ori vrei să limitezi consumul de zahăr, este important să știi de ce alimente să te ferești. Într-adevăr, fructele și legumele au beneficii esențiale pentru o mai bună funcționare a organismului.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul altor alimente însă, este esențial să fim atenți la cantitate. Nu trebuie să elimini fructele din rutina ta zilnică dacă vrei să slăbești. Pe de altă parte, ar fi bine să știi cât de mult zahăr conține o singură porție.

În acest mod vei știi cât de des poți să le consumi, dar și în ce cantitate. Pe primul loc în top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr avem un fruct extrem de îndrăgit. Mulți îl consumă proaspăt, alții sub formă de suc. Este vorba despre faimoasa rodie.

ADVERTISEMENT

O singură cană de sâmburi de rodie conține aproape 24 de grame de zahăr. Tocmai din acest motiv, recomandat ar fi să nu consumăm mai mult de jumătate de cană și să avem grijă cu ce o combinăm.

Cât de mult zahăr conține o cană de mango

Mai departe, următorul loc este ocupat de mango. O singură cană de mango conține 23 de grame de zahăr. Pe de altă parte, acest fruct este bogat și în vitamina C. Pentru a ne bucura de beneficiile sale, fără a consuma prea mult zahăr, cel mai bine ar fi să nu consumăm mai mult de jumătate de cană.

ADVERTISEMENT

Și portocalele sunt bogate în zahăr. Un singur fruct conține 17 grame de zahăr. Cei de la nutritiouslife.com ne recomandă să optăm pentru o portocală mică. În acest mod, obținem cantitatea de vitamina C de care avem nevoie, dar și fibre.

Bananele conțin și ele zahăr. Dincolo de asta însă, ele sunt bogate în potasiu, esențial pentru un organism sănătos. O banană mare conține în jur de 12 grame de zahăr. Nutriționiștii ne recomandă deci să optăm pentru o banană mică, o singură dată pe zi.

ADVERTISEMENT

Iar din top 10 fructe care conțin cel mai mult zahăr mai fac parte și faimoasele cireșe, care de altfel se vând la prețuri record în România. Și în acest caz ar fi bine să fim atenți la cantitate și să optăm doar pentru jumătate de cană de cireșe. Aceasta conține doar 10 grame de zahăr.

Alte fructe bogate în zahăr sunt strugurii, smochinele, dar și ananasul. De asemenea, perele, dar și merele roșii sunt și ele bogate în zahăr. Tocmai din acest motiv, este bine să fim atenți la cantitatea pe care alegem să o consumăm.

ADVERTISEMENT