Life

Top 100 cele mai bune feluri de mâncare din lume. Pe ce loc se află România cu celebrii mici

România se află în top 100 cele mai bune feluri de mâncare din lume. Surprinzător sau nu, țării noastre i-au fost atribuiți ca meniu traditional micii. Pe ce loc ne aflăm.
12.12.2021 | 18:19
Top 100 cele mai bune feluri de mâncare din lume. Sursă foto: beko.ro
ADVERTISEMENT

În urma unui clasament al mâncărurilor tradiționale din țările din lumea întragă, România a ajuns să ocupe un loc care nu ne prea face cinste.

Conform tasteatls.com, cea mai gustoasă mâncare vine din Mexic, în timp ce Japonia este clasată pe ultimul loc, cu un preparat din carne.

ADVERTISEMENT

Cele mai gustoase mâncăruri din lume

Dacă privim prima parte a clasamentului, pe locul unu se află un fel de mâncare tradițional din Yucatan, un stat din Mexic. Cochinita pibil are în compoziție carne de porc îmbibată în suc de portocale amare, usturoi și busuioc, fiind servită pe lipie sau direct în farfurie, alături de rondele de ceapă, salta sau diverse legume caramelizate. Acest preparat se caracterizează prin culoarea roșie a cărnii de porc, care se bagă la cuptor în frunze de bananier sau în folie de gătit.

Pe locul doi se găsește un preparat foarte popular în Brazilia. Picanha este o bucată de mușchi de porc, care trebuie preparată cu grijă și asta pentru că nu conține deloc grăsime. Preparatul este făcut inițial pe grătar, apoi tăiat în feli subțiri și servite în sucul propriu sau pusă pe un băț de frigărui.

ADVERTISEMENT

Pe podium, pe locul trei al clasamentului celor mai bune 100 mâncăruri din lume, se află și preparatul cunoscut sub numele de Pierogi Ruskie. Acesta a luat naștere în Galiția de Est sau Ucraina de Vest. Pierogi Ruskie sunt niște găluște făcute din aluat de casă și umplute cu brânză și cartofi. În unele rețete, pe lângă aceste ingredinte se mai adăugă și ceapă sau șuncă. Acestea trebuie fierte sau prăjite și servite ca fel principal.

Un alt preparat destul de bine cotat în clasamentul mâncărurilor preferate din țările de pe tot globul este Milanesa. Acest fel de mâncare este specific Argentinei și nu este deloc costisitor sau greu de făcut. De fapt, Milanesa înseamnă o bucată de carne, pui, porc sau vită, care să nu conțină prea multă grăsime, condimentată și prăjită pane în mult ulei încins.

ADVERTISEMENT

Deși se aseamănă cu un șnițel vienez, bucătarii spun că nu este același preparat, tocmai pentru că înainte de prăjire sau imediat ce bucata de carne a fost scoasă din ulei se stropește cu zeamă de lămâie și se servește cu un ou prăjit pus deasupra sau cu o garnitură de cartofi.

România ocupă locul 90 cu tradiționalii mititei

De cealaltă parte a clasamentului, aproape de cei codași, se află și România. Țara noastră este pe locul 90, iar felul de mâncare care ne-a fost atribuit ca fiind unul tradițional, întâlnit la tot pasul, atât în tâguri, bâlciuri, restaurante, cât și făcut în casă este micul.

ADVERTISEMENT

Micii sau mititeii au fost inventați într-un restaurant din București, atunci când, în lipsa altor preparate, un bucătar și-a servit clienții cu mici. Ei se prepară din carne tocată de porc, vită, oaie sau amestesc, usturoi și condimente, rulați și prăjiți pe grătar.

După noi însă, chiar pe ultimul loc al clasamentului, se află și Tonkatsu. Preparatul care are la bază un cotlet de porc este tradițional în Japonia și poate fi servit în mai multe feluri.

Bucata de carne se trece prin fulgi de ovăz apoi se prăjește într-o baie de ulei, după care se taie în bucăți mici și se servește la farfurie alături de legume sau orez. Însă, conform tradiției, acest preparat poate fi servicit și ca tocăniță, după ce carne se fierbe într-un sos de legume sau se poate transforma într-un sandwich asemănător unui taco sau shaormei.

 

ADVERTISEMENT