Life

Top 5 alimente bogate în grăsimi, dar sănătoase. Sunt sățioase și fac bine organismului

Tu știi care sunt top 5 alimente bogate în grăsimi sănătoase? Acestea pot aduce numeroase beneficii pentru organismul tău.
23.07.2023 | 17:30
Top 5 alimente bogate in grasimi dar sanatoase Sunt satioase si fac bine organismului
Top 5 alimente bogate în grăsimi, dar sănătoase. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt top 5 alimente bogate în grăsimi sănătoase? În primul rând este bine de știut faptul că grăsimile sănătoase sunt necesare pentru o mai bună funcționare a organismului. Ele trebuie însă consumate de asemenea cu măsură.

Top 5 alimente bogate în grăsimi, dar sănătoase

Fiecare aliment în parte care este bogat în grăsimi sănătoase este sățios. Mai mult de atât, specialiștii recomandă consumul anumitor cantități săptămânal, pentru ca organismul nostru să poată lua tot ce este necesar.

ADVERTISEMENT

Top 5 alimente bogate în grăsimi sănătoase este deschis de semințele de in. În cazul în care nu știai, acestea sunt bogate acizi grași, dar și în omega-3. Consumul se de semințe de în menține sănătatea și tinerețea pielii.

De asemenea, ele ne oferă necesarul de fibre de care avem nevoie în fiecare zi și reglează nivelul inflamator din corp. Specialiștii spun că le putem consuma fie în salate, fie le putem adăuga alături de late preparate la cuptor.

ADVERTISEMENT

Și peștele gras e bogat în grăsimi sănătoase. Iar aici vorbim despre somon, macrou, hering, sardine or păstrăv sau ton. Aceste tipuri de pește ajută la sănătatea inimii și au grijă și de funcțiile noastre cognitive.

De câte ori poate fi consumat peștele gras săptămânal

Chiar Asociația Americană de Sanatate a Inimii a recomandat consumul de două porții de pește gras pe săptămână. În acest mod ne putem bucura de toate beneficiile sale, fără alte griji.

ADVERTISEMENT

În top 5 alimente bogate în grăsimi sănătoase avem și avocado. Acest fruct este utilizat des în diete. Și nu e de mirare. E bogat în vitamine, dar și în minerale, iar o jumătate de fruct are în jur de 160 de calorii.

Semințele, fie că vorbim de cele de dovleac, floarea soarelui, ori susan, sunt și ele bogate în grăsimi sănătoase. Ele pot reduce nivelul colesterolului rău din corp. Recomandat este însă să fie consumate crude și în niciun caz prăjite.

ADVERTISEMENT

Iar în top 5 alimente bogate în grăsimi sănătoase avem și nucile, alături de fistic, ori alune de pădure. Acestea întrețin sănătatea inimii noastre, însă trebuie consumate cu moderație. Au destul de multe calorii, astfel că e bine să fim atenți la cantitate când le mâncăm.

ADVERTISEMENT