Life

Top 50 cele mai frumoase nume de băieți și fete. Pe ce loc se află Elena, Maria, Adrian sau Gabriel

Top cele mai frumoase nume de băieți și fete. Te poți inspira dacă urmează să aduci pe lume un copil și ești în pană de idei.
21.02.2024 | 18:56
Top 50 cele mai frumoase nume de baieti si fete Pe ce loc se afla Elena Maria Adrian sau Gabriel
Care sunt cele mai frumoase nume de fete și băieți. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai frumoase nume de băieți și fete, conform științei. Pe listă și numele Elena, Maria, Adrian sau Gabriel- pe care foarte mulți români le poartă. Află ce locuri ocupă acestea.

Top cele mai frumoase 50 de nume pentru bebeluși

Oamenii de știință au eliminat presupunerile și au dezvăluit care sunt 50 cele mai frumoase nume de băieți și fete din Statele Unite ale Americii și din Regatul Unit. Studiul a fost realizat la Universitatea din Birmingham.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii a folosit fonetica, care studiază sunetele, modelele și structurile limbajului uman și a punctat numele în funcție de cât de multă emoție au evocat atunci când au fost rostite.

Astfel că, în fruntea listei se află numele de Sophia, iar Matthew și Zayn sunt, de asemenea, favorite când vine vorba despre băieți. Cercetarea sugerează că unele nume sunt mai frumoase decât altele, există și alți factori care contează, precum influențele culturale, sexul și istoria familiei.

ADVERTISEMENT

Cel care s-a ocupat de studiu a fost realizată de Dr. Bodo Winter, profesor asociat de lingviști cognitivi la universitate. Specialistul a constatat că numele care încep cu litera „E” erau mai plăcute urechilor – Ellie, Emily, Evelyn, Eva și Elena ocupând locurile nouă până la treisprezece.â

Numele inspirate de natură, un adevărat succes

Totodată, numele inspirate de natură s-au dovedit a fi un real succes. Ivy, Lily și Violet, toate plasându-se în primele 25 pe listă. Matei, numărul unu în topul preferințelor, se traduce prin „darul lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

Julian, William, Isaiah și Leo au completat primele cinci nume de băieți care sună cel mai frumos din SUA.  De peste Atlantic, s-a dovedit că numele bărbaților din familia regală sună cel mai bine, Louie, William și George, toți clasându-se în primele zece, pe pozițiile patru, cinci și, respectiv, șapte.

cele mai frumoase nume de fete și băieți listă
Care sunt cele mai frumoase nume de fete și de băieți.
Sursa foto: dailymail.co.uk

Harry, în schimb, se clasează pe locul 17. Pentru fete, numele care se termină cu un sunet „ee” s-au dovedit populare după ce Zoe și Rosie au ocupat locurile doi și trei.

ADVERTISEMENT

„Folosind o bucată interesantă de cercetare a simbolismului sonor de la Adelman și colab. (2018) ca punct de plecare, am marcat un număr dintre cele mai populare nume de bebeluși din lume pentru a le ierarhizare.

Numele care s-au clasat cel mai bine, au provocat cele mai pozitive emoții atunci când au fost rostite cu voce tare și, prin urmare, sunt probabil să sune cel mai frumos pentru urechea umană”, a declarat Winter, conform dailymail.co.uk. 

ADVERTISEMENT
Tags: