Iată care sunt cele mai bune mâncăruri din 2022, conform unui top. România nu ocupă unul dintre locurile fruntașe, dar este preferată înaintea bucătăriilor libaneze sau thailandeze.
Anul acesta, cele mai apreciate preparate culinare au fost cele din bucătăria mediteraneeană. Astfel, Italia, Grecia și Spania se află pe primele trei locuri în topul realizat de tasteatlas.com.
Italia ocupă chiar primul loc în top. Printre cele mai îndrăgite preparate din această țară se numără pizza, risotto sau ravioli. Grecia ocupă cel de-al doilea loc în top, în timp ce Spania se află pe locul 3.
Peștele și fructele de mare, uleiul de măsline, legumele și fructele, produsele lactate și brânzeturile proaspete și maturate, carnea de miel, porc și pui, mierea și pastele proaspete sunt cele mai apreciate preparate culinare din aceste țări.
Următoarele trei locuri sunt ocupate de Japonia (locul 4), India (locul 5) și Mexic (locul 6), urmate de Turcia, SUA, Franța și Peru.
Din totalul de 95 de poziții, România ocupă locul 22, după Ungaria, care se află pe locul 21. Bucătăria românească se află înainte de cea din Filipine, situată pe locul 23 în topul preferințelor.
Cu toate că nu ocupă una dintre primele poziții în top, se pare că bucătăria românească este mai apreciată decât cea thailandeză (locul 30) sau cea austriacă (locul 33).
De altfel, mâncărurile românești au fost mai apreciate și decât cele din bucătăria libaneză, aflată pe locul 40 în topul celor de la TasteAtlas.
Printre cele mai apreciate feluri de mâncare românești se numără micii, cozonacul, mămăliga, ciorba de fasole în pâine sau drobul.
De asemenea, salamul de Sibiu, babicul, cașcavalul afumat, chiftelele, salata de vinete și amandinele se numără printre preparatele tradiționale românești menționate pe site.
Ciorba de perișoare, zacusca, ghiveciul de legume și tocana se află și ele printre cele mai apreciate mâncăruri de la noi.