Fotbal international

Topul jucătorilor care în iarnă intră în ultimele 6 luni de contract! Manchester United poate pierde gratis patru fotbaliști

27.11.2018 | 15:50
Topul jucatorilor care in iarna intra in ultimele 6 luni de contract Manchester United poate pierde gratis patru fotbalisti
ADVERTISEMENT

Data de 1 ianuarie 2019 înseamnă un nou start în campaniile de transferuri ale cluburilor, iar antrenorii vor încerca să-și acopere minusurile descoperite în prima parte a sezonului. Cu siguranță că patronii vor satisface unele dorințe ale tehnicienilor, iar alții se vor îndrepta spre transferurile low-cost.

Pe lângă toate aceste mutări ce se anunță extrem de interesante în această iarnă, mai există o categorie de fotbaliști care sunt în așteptarea începutului de an. Este vorba de cei care de la 1 ianuarie vor intra în ultimele șase luni de contract și vor avea dreptul de a negocia cu alte grupări, pentru un eventual precontract, dacă nu doresc o prelungire a înţelegerii cu actuala echipă.

ADVERTISEMENT

Cum arată Top 10 al jucătorilor care vor fi liberi de contract în vară

În rândurile ce urmează, FANATIK.RO vă prezintă cei mai importanți 10 jucători care vor putea din prima zi a anului 2019 să înceapă negocierile cu orice club doresc. Printre aceștia găsim nume extrem de interesante și cluburi cu forță financiară, dar care nu au reușit încă să-și convingă vedetele să-și prelungească înțelegerea.

David De Gea – Manchester United: valoare de piață – 70 de milioane de euro. Titularul naționalei Spaniei a fost adus pe Old Traffod în 2011 de la Atletico Madrid pentru 25 de milioane de euro. Managerul Jose Mourinho vrea să-i prelungească contractul și îi oferă un salariu săptămânat de 315.000 de euro, dar United mai are un as în mânecă. Există o opțiune în actualul contract prin care clubul poate opta pentru o prelungire cu încă un an. De Gea este dorit de Juventus, dar Manchester nu vrea să se despartă de el pentru o sumă mai mică de 85 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Rabiot este dorit cu insistență de Barcelona

Anthony Martial – Manchester United: valoarea de piață – 60 de milioane de euro. În cei trei ani petrecuți până acum pe Old Trafford, francezul nu a impresionat, deși englezii au plătit 60 de milioane de euro pentru aducerea sa de la Monaco. Deși aflat în dizgrația lui Mourinho, care îi reproșează lipsa de implicare, United a refuzat în vară oferta celor de la Atletico Madrid. În vara viitoare Martial ar putea ajunge la PSG, dar și Chelsea ar fi o variantă pentru el.

Adrien Rabiot – PSG: valoare de piață – 50 de milioane de euro. Mijlocașul francez a refuzat trei oferte de prelungire a contractului cu clubul care l-a format și își dorește să ajungă la Barcelona. Catalanii sunt dispuși să aștepte până în vară pentru a-l aduce gratis pe Camp Nou, dar surpriza poate veni din partea Romei care pare dispusă să plătească în această iarnă 15 milioane de euro. De fotbalistul lui PSG se mai interesează Liverpool, Manchester City, Juventus și Milan.

ADVERTISEMENT
Adrien Rabiot a refuzat trei oferte de a-și prelungi contractul cu PSG
Adrien Rabiot a refuzat trei oferte de a-și prelungi contractul cu PSG

Aaron Ramsey – Arsenal: valoare de piață – 45 de milioane de euro. Ajuns la 27 de ani, mijlocașul galez nu își mai dorește să rămână aalături de ”tunari”. După mai bine de 10 ani petrecuți pe Emirates, Ramsey este dorit de Manchester United, Chelsea, Juventus, Real Madrid și Bayern.

Tottenham poate pierde doi fundași

Toby Alderweireld – Tottenham: valoare de piață – 32 de milioane de euro. Fundașul belgian a fost adus în vara lui 2015 de la Atletico pentru 16 milioane de euro, iar cota sa s-a dublat în trei ani. Alderweireld este unul dintre jucătorii despre care în fiecare perioadă de transferuri se vorbește foarte mult. El este dorit de Mourinho cu insistență la United, dar și Barcelona face un pressing atent.

ADVERTISEMENT

Jan Vertonghen – Tottenham: valoare de piață – 30 de milioane de euro. Belgianul de 31 de ani este punct fix în apărarea lui Mauricio Pochettino, dar ar putea părăsi Premier League în vară. Faptul că poate juca și fundaș central, dar și stânga îi conferă o lui Vertonghen o șansă în plus de a ajunge la o formație de top.

Jan Vertonghen ar putea pleca după 7 ani de la Tottenham Spurs
Jan Vertonghen ar putea pleca după 7 ani de la Tottenham Spurs

Ander Herrera – Manchester United: valoare de piață – 30 de milioane de euro. Adus în vara lui 2014 de la Bilbao pentru 36 de milioane de euro, spaniolul este un jucător pe placul lui Mourinho. Deși United vrea să-l păstrezze, jucătorul nu și-a prelungit încă înțelegerea și este dorit în La Liga de Athletic Bilbao și Atletico Madrid.

Pleacă Godin de la Atletico?

Diego Godin – Atletico Madrid: valoare de piață – 30 de milioane de euro. Uruguayanul este inima formației lui Diego Simeone, iar în vară a refuzat oferte importante de la Manchester United, Manchester City și Juventus. Deși are 32 de ani, Godin rămâne o țintă atractivă pentru forțele Europei, dar probabil că el va alege să rămână în continuaare pe Wanda Metropolitano.

Juan Mata – Manchester United: valoare de piață – 30 de milioane de euro. Deși în 2014, pe când era la Chelssea, l-a vândut pe mijlocașul spaniol la United, acum portughezul îți dorește ca acesta să rămână pe Old Trafford. Conducerea clubului încă nu a început negocierile, iar Arsenal și Valencia stau la pândă.

Jose Mourinho vrea să-l păstreze pe Juan Mata la Manchester United
Jose Mourinho vrea să-l păstreze pe Juan Mata la Manchester United

Yacine Brahimi – FC Porto: valoare de piață – 26 de milioane de euro. Mijlocașul algerian născut la Paris a impresionat în cei patru ani petrecuți la Porto și își dorește să facă pasul către un campionat mult mai puternic. Pe urmele sale sunt trei cluburi din Premier League, Everton, Newcastle și West Ham, dar și italienii de la Lazio.

Ne vom opri aici, dar lista cu nume importante ar putea continua lejer. Pe scurt, în ultimele șase luni de contract vor mai intra printre alții David Luiz și Cesc Fabregas de la Chelsea, Mario Balotelli de la Nice, Eduardo Salvio de la Benfica sau Hector Herrera de la Porto. Rămâne de văzut câți dintre ei vor alege să schimbe aerul și câți vor miza pe continuitate.

ADVERTISEMENT