ADVERTISEMENT
News

Tornadă în nordul Chinei! Fenomenul s-a produs aproape de un templu vechi de 500 de ani

Autor: Robert Cristea | 27.08.2020 | 18:17
Tornadă în nordul Chinei! Fenomenul s-a produs aproape de un templu vechi de 500 de ani
Tornadă în nordul Chinei! Fenomenul s-a produs aproape de un templu vechi de 500 de ani. Foto: Hepta.ro

O tornadă s-a format într-un oraș din nordul Chinei. Fenomenul natural s-a petrecut aproape de un templu budist, vechi de 500 de ani.

ADVERTISEMENT

Trecători au rămas fără cuvinte când o tornadă de mici dimensiuni a început să amenințe cartierul din vecinătatea lor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Vârtejul s-a creat din praf și a apărut din senin. Toată lumea s-a impacientat inițial, apoi cetățenii au văzut că nu există un pericol real. Tornada i-a luat prin surprindere și pe meteorologi, nu doar pe localnici.

ADVERTISEMENT

Tornadă în nordul Chinei. Nimeni nu a fost rănit

Fenomenul a fost suficient de puternic încât să smulgă prelate și alte materiale. Acestea au început să se rotească la câteva sute de metri înălțime. Totul s-a petrecut chiar în dreptul unui templu budist renumit în China și cu o vechime de 500 de ani.

China este renumită pentru astfel de episoade naturale. Recent în orașul Baotou, tot din nordul Chinei, o tornadă a rănit 33 de persoane și a produs multe pagube.

ADVERTISEMENT

O tornadă de nisip a fost filmată și în România în luna iulie. Clipul a fost distribuit pe rețelele de socializare, uimind pe toată lumea. Imaginile șocante au fost surprinse în Tulcea. Toată lumea a rămas mirată de acest episod.

Tulcea, Greci, Dust Devil, Tornadă, vremea

Județul Tulcea, Greci 🌪️ 12 iulie

Posted by Meteoplus on Sunday, July 12, 2020

Astfel de incidente se produc tot mai des în România. Evident, ele nu au intensitatea din Statele Unite și nu produc pagube sau victime.

ADVERTISEMENT

America se confrună chiar în această săptămână cu uragan devastator. Locuitorii din statele Louisiana și Texas au fost loviți de uraganul Laura, un fenomen meteo extrem, care are categoria 4 din 5 și este extrem de periculos, potrivit meteorologilor.

Furtuna, iscată în Golful Mexic, vine cu un vânt de până la 240 de kilometri pe oră, cel mai puternic înregistrat vreodată în sudul Statelor Unite. Vijelia este atât de periculoasă încât împinge spre mal o cantitate uriașă de apă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!