Sport

Tot Cristina Neagu duce greul! Implicată în 80% din golurile României cu Norvegia! Detaliile cheie

21.03.2021 | 00:04
Tot Cristina Neagu duce greul Implicata in 80 din golurile Romaniei cu Norvegia Detaliile cheie
ADVERTISEMENT

România a pierdut împotriva Norvegiei, scor 24-29, și rămâne doar cu varianta victoriei la 5 goluri împotriva naționalei din Muntenegru. Adi Vasile s-a aflat la debutul pe banca naționalei, însă deocamdată s-au putut schimba puține lucruri în prima reprezentativă. 

Cristina Neagu a rămas locomotiva naționalei României. Deși, interul stânga și selecționerul au subliniat importanța echipei pentru a reuși, Neagu a fost la mare distanță de coechipierele ei la reușitele din atac.

ADVERTISEMENT

Tot Cristina Neagu duce greul! Implicată în 80% din golurile României

Cu 11 goluri marcate din totalul de 24 și luând în calcul și pasele decisive, Cristina Neagu a fost implicată în aproape 80% din totalul de goluri ale României. Un procentaj uriaș care ne arată că stăm într-o singură jucătoare.

Cristina Neagu este singura jucătoare care a marcat de pe linia de 9 metri cu 5 goluri din 9 aruncări. Moisă, Buceschi și Laslo nu au reușit niciun gol de pe linia de 9 metri din patru tentative. Foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune marcatoare ale României: 

  1. Cristina Neagu – 11 goluri / 17 aruncări
  2. Crina Pintea – 4 goluri / 5 aruncări 
  3. Eliza Buceschi – 3 goluri / 8 aruncări

Procentaj scăzut în poartă! Dedu a început bine, dar s-a stins pe parcurs!

Poarta a scârțâit în acest meci. Denisa Dedu a început foarte bine, însă până la final a avut un procentaj de 27%, 6 intervenții din 22 de șuturi. Yulia Dumanska a avut un procentaj și mai modest: 3 din 16 (19%).

ADVERTISEMENT

Contraatacul nu a existat pentru naționala României, însă spre deosebire de meciurile de la Euro 2020 am avut ceva mai multe goluri din extremă: 5. Chiar și așa, foarte puține realizări din extremă.

România, mai multe faze decât adversara! Diferența s-a făcut la eficacitate

Procentajul de reușită al României a fost de 51%, destul de puțin în momentul în care jucăm împotriva campioanei europene. Per total, România a avut mai multe aruncări decât adversara: 47 față de 41, însă nordicele au fost mult mai eficiente 71% dintre șuturi atingându-și ținta.

ADVERTISEMENT

Stastistica României: 

Statistica României

Arbitraj suspect! Norvegia, nicio eliminare și 10 aruncări de la 7 metri

Denisa Dedu a acuzat arbitrajul la finalul confruntării. Iar la acest capitol frapează faptul că Norvegia nu a suferit nicio eliminare de 2 minute, în condițiile în care Neagu a fost luată tare de apărătoarele adverse.

Cele mai bune marcatoare ale Norvegiei:

  1. Stine Skogrand – 12 goluri / 16 aruncări
  2. Stine Oftedal – 4 goluri / 4 aruncări
  3. Henny Reistad – 4 goluri / 5 aruncări 

Norvegia a beneficiat de 10 aruncări de la 7 metri, 1 ratată de Nora Mork și 9 reușite de Skogrand 9/9 de la 7 metri și cea mai bună marcatoare a meciului cu 12 goluri. În echipa Norvegiei următoarea marcatoare au fost Oftedal și Reistad cu câte patru reușite.

  • 11 goluri a marcat Cristina Neagu
  • 5 goluri este diferența la care România trebuie să bată Muntenegru

 

ADVERTISEMENT