Premier League

Tottenham – Manchester United, interzis de peste 100 de ori la TV în Iran! O femeie arbitru a fost cauza

14.04.2021 | 20:29
Tottenham  Manchester United interzis de peste 100 de ori la TV in Iran O femeie arbitru a fost cauza
ADVERTISEMENT

Iran este una dintre cele mai stricte țări islamice din lume, iar acest lucru s-a putut vedea și la partida dintre Tottenham și Manchester United, când duelul a fost întrerupt de peste 100 de ori din cauza unei femei arbitru.

Este vorba despre Sian Massey-Ellis, arbitrul asistent al meciului, care purta pantaloni scurți, gest neacceptat pentru femei în Iran.

ADVERTISEMENT

„My Stealthy Freedom”, grup care militează împotriva discriminărilor de gen din Iran, a reacționat dur după cenzura făcută în timpul meciului.

Tottenham – Manchester United, interzis de „peste 100 de ori” la TV în Iran

Grupul „My Stealthy Freedom” a reacționat vehement după ce partida dintre Tottenham și Manchester United a fost interzisă de peste 100 de ori la TV.

ADVERTISEMENT

Cenzorii de la televiziune au fost deranjați de prezența unei femei arbitru în pantaloni scurți. Soluția lor a fost să întreruptă transmisia și să arate străzile din Londra, ceea ce a fost o bătaie de joc. La finalul meciului, unul dintre comentatori a glumit, spunând că speră ca telespectatorii să fie bucuroși de spectacolul geografic oferit.

Cenzura se află în ADN-ul Iranului. Nu ar trebui să normalizăm o astfel de practică. Aceasta nu este cultura noastră, ci ideologia unui regim represiv”.

ADVERTISEMENT

Femeile au fost reprimite pe stadioane abia în 2019

Regulile stricte din Iran asupra femeilor sunt vizibile în fotbal, iar doamnelor le-a fost interzis timp de 40 de ani să intre pe stadioane. Abia în 2019, după ce FIFA a amenințat că naționala Iranului poate fi suspendată din competițiile internaționale, femeilor le-a fost permis accesul pe stadioane.

De-a lungul anilor, mai multe femei au încercat să se deghizeze în bărbați doar pentru a intra pe stadioane, unele dintre chiar reușind să păcălească vigilența organizatorilor.

ADVERTISEMENT

Cele care însă erau descoperite erau trimise în închisori și erau torturate, pentru gestul lor, care era considerat inacceptabil de către societatea iraniană.

  • 3-1 a fost scorul cu care s-a impus Manchester United în fața lui Tottenham
ADVERTISEMENT
Tags: